Print this page

10 tips για να διοργανώσετε ένα παιδικό πάρτι που θα θυμούνται για πάντα!

Ονομαστική γιορτή, γενέθλια ή χωρίς ιδιαίτερο λόγο, όποια κι αν είναι η αφορμή για να κάνετε ένα παιδικό πάρτι, εμείς σας βοηθάμε να βεβαιωθείτε ότι το έχετε οργαβώσει σωστά!

Τα παιδικά πάρτι πάντα ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, συχνά όμως καταλήγουν σε... κλάματα! Ακόμα κι αν αυτό είναι μερικές φορές αναπόφευκτο να συμβεί -κυρίως όταν οι καλεσμένοι είναι νηπιακής ηλικίας- υπάρχουν ωστόσο κάποια πράγματα που μπορείτε  να προβλέψετε ώστε το πάρτι σας να είναι πετυχημένο και να το απολαύσουν όλοι. Αυτά είναι τα δέκα πιο σημαντικά:

- Ρίξτε μια τελευταία «καθαρή» ματιά στις προσκλήσεις πριν τις παραδώσετε –αν είναι αργά το βράδυ ή είστε κουρασμένοι, ζητήστε από κάποιον άλλο να την τσεκάρει επίσης. Βεβαιωθείτε ότι η ημερομηνία και η ώρα του πάρτι που αναγράφονται, είναι σωστές, όπως και οι πληροφορίες όπως ο αριθμός του τηλεφώνου και η διεύθυνσή σας.

- Εάν το πάρτι γίνεται σε ανοιχτό χώρο, καλό είναι να ετοιμάσετε ένα Plan B για την περίπτωση που εκείνη τη μέρα ο καιρός δεν επιτρέπει να παίξουν τα παιδιά έξω.

- Πάντα να υπολογίζετε περισσότερα πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα κ.λπ. από όσοι είναι οι καλεσμένοι σας. Από τη μία είναι πολύ πιθανό κάποιο παιδάκι να ρίξει κάτι κάτω (μπορεί και όλα μαζί) κι από την άλλη υπάρχει η περίπτωση κάποιος γονιός να φέρει μαζί του περισσότερα παιδάκια (όπως το αδερφάκι του καλεσμένου, κάποιο συγγενικό πρόσωπο που φιλοξενεί κ.λπ.)

- Εάν το παιδί σας χει κάποιο κολλητό φίλο που θέλει οπωσδήποτε να είναι στο πάρτι, καλό θα ήταν να τσεκάρετε εάν μπορεί, πριν κλείσετε την ημέρα και την ώρα. Εάν το παιδί σας θεωρεί ότι το πάρτι του δεν είναι το ίδιο χωρίς το φίλο ή τη φίλη του, θα είναι κρίμα να πρέπει να γιορτάσει χωρίς αυτόν/αυτήν.

- Καλό είναι να συγκεντρώσετε κάπου τα δώρα που θα σας φέρουν και να τα ανοίξετε μόνοι σας όταν θα έχουν αποχωρήσει όλοι οι καλεσμένοι. Έτσι, θα αποφύγετε τουλάχιστον τρεις δυσάρεστες εξελίξεις: 1.Τα υπόλοιπα παιδάκια να θέλουν κι αυτά να παίξουν με το καινούριο παιχνίδι και να αρχίσουν να γκρινιάζουν. 2. Το παιδάκι σας να μην δείξει και πολλή χαρά για το δώρο και να το εκφράσει χωρίς περιστροφές σε αυτόν που το έφερε και 3. Να χάσετε το λογαριασμό του ποιος έφερε τι και να μην ξέρετε τι να απαντήσετε την επόμενη μέρα όταν θα σας ρωτήσει η γειτόνισσα αν του  έκανε το ρουχαλάκι που έφερε.

- Αποφύγετε τα ξεσπάσματα γκρίνιας, προετοιμάζοντας το παιδί σας (αλλά και το χώρο του). Εάν το πάρτι γίνεται στο σπίτι –ακόμα κι αν έχετε αποφασίσει ότι όλοι θα περιοριστούν στο χώρο του σαλονιού ή στον κήπο- είναι εξαιρετικά πιθανό καμιά δεκαριά ενθουσιασμένα πιτσιρίκια να καταλήξουν στο παιδικό δωμάτιο. Προετοιμάστε το παιδί σας γι’ αυτό το ενδεχόμενο και εάν ξέρετε ότι δεν μοιράζεται εύκολα τα παιχνίδια του, ζητήστε του να επιλέξει τα πιο αγαπημένα του για να κρύψετε σε κάποιο σημείο που δεν θα έχουν πρόσβαση οι μικροί καλεσμένοι.

- Όταν επιλέγετε το μενού, αποφύγετε να προσφέρετε στα παιδιά επιλογές που το πιθανότερο είναι τα περισσότερα να μην τρώνε καθόλου –ακόμα κι αν είναι πολύ υγιεινές (συνήθως, είναι)- ή που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία (όπως οι ξηροί καρποί) ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν έχετε ρωτήσει τους γονείς ένα κάποιο παιδάκι έχει κάποια αλλεργία.

- Μην ετοιμάσετε πολύ φαγητό –τα παιδιά σπάνια θέλουν να καθίσουν να φάνε όταν μπορούν αντί για αυτό να τρέχουν, να χοροπηδάνε και να παίζουν με τους φίλους σας. Προτιμήστε, απλές τροφές που μπορούν να φάνε με το χέρι –έτσι θα έχετε και λιγότερα να μαζέψετε και να καθαρίσετε μετά το τέλος του πάρτι. Α, και μην τα αφήσετε να σερβιριστούν μόνα τους. Αν το κάνετε, θα καταλήξετε με πολύ φαγητό στο πάτωμα!

- Καταγράψτε κάθε λεπτομέρεια και κάντε λίστες με όσα θα χρειαστείτε. Έτσι, θα γλιτώσετε χρόνο αφού δεν θα χρειάζεται να τριγυρνάτε στα μαγαζιά ψάχνοντας μήπως θέλετε κάτι άλλο και χρήμα γιατί δεν θα πάρετε πράγματα που ίσως χρειαστείτε (αλλά δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε).

- Μην επιχειρήσετε να βγάλετε όλες τις υποχρεώσεις σας καλώντας όλα τα παιδιά των φίλων σας ή να μη δυσαρεστείτε κανένα συμμαθητή, καλώντας όλα τα παιδάκια της τάξης. Τα καλύτερα πάρτι δεν είναι αυτά που έχουν τους περισσότερους καλεσμένους –αυτά είναι τα πιο θορυβώδη και επίφοβα για καυγάδες πάρτι. Υπάρχει ένας παλιός κανόνας που λέει ότι ο ιδανικός αριθμός των καλεσμένων είναι όση ηλικία του παιδιού συν ένα (δηλαδή 8 για ένα 7χρονο παιδί).