Print this page

Ο Πήτερ Παν είχε δίκιο!

Γιατί η ιστορία του αγοριού που δεν είχε σκοπό να μεγαλώσει ποτέ μας δείχνει έναν εξαιρετικό τρόπο να αντιμετωπίζουμε τη ζωή!

Πρέπει να ήμουν 6-7 χρονών όταν είδα για πρώτη φορά την ταινία του Disney Πήτερ Παν! Η ιστορία του μικρού αγοριού και των παιδιών που το έσκαγαν πετώντας από παράθυρό τους το βράδυ για να τον ακολουθήσουν στη Χώρα του Ποτέ είχε στοιχειώσει τα όνειρά μου για πολλές νύχτες. Και βέβαια, η Τίνκερμπελ ήταν η αγαπημένη μου! Ήθελα να έχω τα μαλλιά της, το φόρεμά της, τα λεπτεπίλεπτα φτερά της και -φυσικά- τη μαγική χρυσόσκονή της! Στο παιδικό μυαλό μου η Χώρα του Ποτέ θα μπορούσε να υπάρχει στ' αλήθεια. Γιατί το παιδικό μυαλό εύκολα μπορεί να πιστέψει πως αρκεί να θέλεις πολύ κάτι για να γίνει στ' αλήθεια. Και κανείς δεν μπορεί να πει σ' ένα παιδί ότι κάτι είναι "αδύνατον". Ότι, για παράδειγμα, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες μια μέρα να γίνει αστροναύτης ή η πιο διάσημη μπαλαρίνα στον κόσμο ή ο μεγαλύτερος ζωγράφος όλων των εποχών. Κι έτσι, ανάμεσα σε ιστορίες με γοργόνες, πειρατικές μάχες και την υπέροχη θέα που έχεις όταν κοιτάς τον κόσμο πετώντας ψηλά, ο Πήτερ Παν απλά επιβεβαίωσε αυτό που ήξερα κι εγώ: ότι όλα είναι δυνατά. Ίσως τελικά, κι ο ίδιος δεν είναι ότι δεν ήθελε να μεγαλώσει, απλά αρνιόταν να αφήσει οποιονδήποτε να του πει τι μπορεί (και τι δεν μπορεί) να κάνει. Και είχε δίκιο! Γιατί όπως πίστευε κι εκείνος, το μόνο που χρειαζόμαστε για να κάνουμε κάθε όνειρό μας πραγματικότητα είναι λίγη νεραϊδόσκονη και μερικές ευχάριστες σκέψεις! Μαζί με μια δόση τόλμη, αρκετή ειλικρίνεια, άφθονη αισιοδοξία, θάρρος και τη δύναμη να είσαι απλά ο εαυτό σου! Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας!

peter pan

 

Η κλασική ταινία της Disney Πήτερ Παν προβάλλεται αυτές τις μέρες στα κανάλια Novacinema! Και το καλύτερο; Χάρη στον αποκωδικοποιητή Novabox+ μπόρεσα να την γράψω για να τη δούμε όλοι μαζί οικογενειακώς την ώρα που επιστρέψαμε στο σπίτι ώστε να τη χρησιμοποιήσω ως αφορμή προκειμένου να εξηγήσω στα παιδιά ότι μπορούν να συνεχίσουν να πιστεύουν στα όνειρα και τις επιθυμίες τους για όσο περισσότερο γίνεται! Ευτυχώς που το έκανα γιατί θέλουν να τη βλέπουν ξανά και ξανά...