Print this page

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών...

...και των ταινιών κινουμένων σχεδίων!

Δεν ήμουν καν παιδί όταν βγήκε αυτή η ταινία (κυκλοφόρησε το 1994) κι όμως είναι από τις αγαπημένες μου. Ίσως επειδή οι ταινίες της Disney έχουν πετύχει αυτή τη μοναδική ισορροπία που τους επιτρέπει να απευθύνονται ταυτόχρονα και επί ίσοις όροις σε μικρούς και μεγάλους!

Ο «Βασιλιάς των Λιονταριών» υπήρξε και ο... βασιλιάς των ταινιών κινημένων σχεδίων για πολλά χρόνια, καθώς ήταν η ταινία animation με τις μεγαλύτερες εισπράξεις έως το 2003 (όταν ξεπεράστηκε από το «Ψάχνοντας το Νέμο»).

Τα παιδιά μου θα δουν την ιστορία του μικρού Σίμπα  γιου του βασιλιά Μουφάσα και της βασίλισσας Σαράμπι για πρώτη φορά αυτές τις μέρες στα κανάλια NOVACINEMA και είμαι σίγουρη ότι θα ξετρελαθούν και θα ζητάνε να τη δουν ξανά και ξανά. Εννοείται ότι θα τους κάνω το χατίρι - έτσι κι αλλιώς σκοπεύω να τη γράψω -κάτι που γίνεται πανεύκολα χάρη στον αποκωδικοποιητή Novabox+- μόνο και μόνο για να μπορώ να ακούω όποτε θέλω τα αγαπημένα μου τραγούδια του Έλτον Τζον από το soundtrack, Can You Feel the Love Tonight και Circle of life (που έχουν πάρει βραβείο και υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού αντίστοιχα)!

 

Το σενάριο της ταινίας περιέχει στοιχεία από τη Βίβλο και την ιστορία του Μωυσή και την «επιστροφή του ασώτου» (στην προκειμένη η επιστροφή του Σίμπα στα πάτρια εδάφη), αλλά και από το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σέξπιρ «Άμλετ». Η τεράστια επιτυχία που γνώρισε οδήγησε τα στούντιο της Disney στην απόφαση να γυρίσουν δύο sequel, το «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών II: Το Βασίλειο του Σίμπα» και το «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών 3: Χακούνα Ματάτα» που θα προβληθούν επίσης από τα κανάλια NOVACINEMA.

Novacinema. Ζήσε την εμπειρία