Print this page

Bambi - Μια ταινία... ποίημα!

Σύμβολο της χάρης, της κομψότητας και της αγνότητας, το ελάφι είναι για πολλούς ο πιο αξιολάτρευτος εκπρόσωπος του ζωικού βασιλείου. Και φυσικά, το πιο αξιολάτρευτο από όλα τα ελάφια είναι ο Bambi! Το μικρό ελαφάκι με τη λευκή ουρά, ο γιος του Μεγάλου Πρίγκιπα του δάσους, ο φίλος του χαριτωμένου και πολύ αστείου κούνελου Θάμπερ και ο έρωτας της πανέμορφης ελαφίνας Φελίν! Η ιστορίας τους εκτυλίσσεται μέσα από μια σειρά συναρπαστικών εικόνων και πλάνων στην κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων «Bambi».

Μπορεί να μην είχε την εμπορική επιτυχία άλλων ταινιών της Disney, όμως ο Bambi είναι από καλλιτεχνικής άποψης ένα από τα σημαντικότερα έργα που φέρει την υπογραφή των διάσημων στούντιο. Τα σκίτσα, που εμπνέονται από τη γιαπωνέζικη εικονογραφία, θεωρούνται από πολλούς ό,τι τελειότερο έχει περάσει από τη μικρή οθόνη στο κινούμενο σχέδιο. Το σκηνικό του δάσους όπου διαδραματίζεται η ιστορία είναι τόσο ρεαλιστικό που σχεδόν ξεχνάς ότι αυτό που βλέπεις είναι καρτούν και νομίζεις ότι αντικρίζεις πλάνα από ένα αληθινό δάσος.

 

Αυτά είναι μερικά μόνο που θα εκτιμήσουν οι μεγάλοι, βλέποντας ξανά την ταινία που προβάλλεται από τα κανάλια Novacinema. Τα παιδιά σας, από την άλλη, θα μαγευτούν σίγουρα με τη πρώτη βόλτα του μικρούλη Bambi στο δάσος, με τα παιχνίδια του στην παγωμένη λίμνη με τον αξιαγάπητο Θάμπερ, αλλά και τη σκηνή με τη φωτιά στο δάσος (να μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε και μια κουβέντα περί οικολογικής συνείδησης)! Μην παραλείψετε να την προσθέσετε στην ταινιοθήκη σας (μπορείτε να το κάνετε πανεύκολα χάρη στο νέο απoκωδικοποιητή NovaBox+) γιατί είναι βέβαιο ότι θα θέλουν πολύ σύντομα να περιπλανηθούν ξανά με το χαριτωμένο ελαφάκι και τους φίλους του στο υπέροχο δάσος του!

Novacinema. Ζήσε την εμπειρία