Print this page

Καινούρια παιδικά βιβλία

Ολοκαίνουρια βιβλία των εκδόσεων Παπαδόπουλος που θα σας δώσουν τις καλύτερες αφορμές για συζητήσεις και αγκαλιές!

Άκης το σκυλάκι

book1

Κείμενο & Εικονογράφηση: Antoon Krings

Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Σειρά: Τα Ζουζουνάκια

Για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Ο Άκης μπορεί να είναι σκυλάκι αλλά κάνει την ίδια φασαρία που κάνουν όλα τα ζουζουνάκια! Μια μέρα είδε μία γάτα στον κήπο του και μαζί με όλη την σκυλοπαρέα αρχίζουν το κυνηγητό! Μέρα και νύχτα! Μέχρι όμως την στιγμή που θα κάνουν

μία ανακάλυψη μέσα σε ένα θάμνο του κήπου...

 

Το μικρό λυκάκι ζηλεύει

book2

Κείμενο & Εικονογράφηση: Antoon Krings

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Το μικρό λυκάκι λατρεύει τα μικρά των άλλων ζώων, αλλά όταν αποκτήσει ένα αδελφάκι, δεν μπορεί να το χωνέψει! Έτσι, αποφασίζει να το πάρει και να το αφήσει έξω από το σπίτι της κουκουβάγιας, η οποία δεν έχει παιδιά. Το βαστάει όμως η καρδιά του να το αφήσει εκεί; Ένα αστείο παραμύθι για τα παιδιά που ζηλεύουν τα μικρότερα αδέρφια τους.

 

Το μικρό λυκάκι στο σχολείο των λυκόπουλων

book3

Κείμενο & Εικονογράφηση: Antoon Krings

Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς

Το μικρό λυκάκι δεν θέλει να πάει σχολείο. Αφού μπορεί να παίζει και μόνο του, γιατί να πάει εκεί; Όλα θα αλλάξουν όμως, όταν θα συναντήσει μια μικρή λύκαινα που έχει χαθεί στο δάσος... Ένα τρυφερό παραμύθι για τα παιδιά που δεν θέλουν να πηγαίνουν στο σχολείο.

 

Το κόκκινο σκουφάκι

book4

Κείμενο & Εικονογράφηση: Agostino Traini

Μετάφραση: Σοφία Παλάκη

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένα κοριτσάκι με ένα πανέμορφο κόκκινο καπέλο, μια ατρόμητη γιαγιά που είχε αρπάξει ένα γερό κρύωμα κι ένας λύκος πολύ ερωτευμένος που έκανε τα πάντα για να κερδίσει την αγάπη μιας όμορφης λύκαινας! Κι έτσι έβαλε στο μάτι το κόκκινο σκουφάκι... Αντλώντας έμπνευση από ένα κλασικό παραμύθι, ο Agostino Traini δημιούργησε μία ιστορία με πολύ ανατρεπτικούς χαρακτήρες και πραγματικά χαρούμενο φινάλε. Το αστείο και απλά γραμμένο κείμενο, μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τα στερεότυπα και τα αληθινά κίνητρα για τις πράξεις των ανθρώπων.