Print this page

Καινούρια παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο







ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Από 8 ετών
  Κρίστοφερ Ετζ

Γράψε τις καλύτερες ιστορίες

Εικονογράφηση: 
Νέιθαν Ριντ
Μετάφραση:
Τίνα Χρηστίδη










Ένας οδηγός συγγραφής για παιδιά που θέλουν να μάθουν πώς γράφεται μια ιστορία. Από την αρχική έμπνευση ως το τελικό κείμενο, καλύπτονται όλα τα θέματα που αφορούν τη συγγραφή, από κανόνες γραμματικής, οδηγίες ως προς τη δομή, συμβουλές για τη δημιουργία χαρακτήρων, ιστορικό υπόβαθρο ως τις οπτικές γωνίες, το λεξιλόγιο, την ονοματολογία.
Καλύπτει διάφορα είδη ιστοριών όπως: Περιπέτεια, Ιστορία μυστηρίου, Ιστορία τρόμου, Αστεία ιστορία, Ιστορία φαντασίας, Ιστορία επιστημονικής φαντασίας, Ιστορία κατασκοπείας, Ιστορία αγάπης, Ιστορία εποχής, Ημερολόγιο, Ιστορία με ζώα, Αθλητική ιστορία, Σχολική ιστορία, Θρίλερ, Σενάριο, Ιστορία-κοκτέιλ.



    Σειρά: Χρωματίζω και ανακαλύπτω
Μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων που βοηθούν τα παιδιά να ασκήσουν τις οπτικοκινητικές, τις γλωσσικές και τις μαθηματικές τους δεξιότητες για να ανακαλύψουν τις κρυμμένες εικόνες.


Από 4 ετών





  Μαγικοί αριθμοί

Μετάφραση:
Μάρω Ταυρή








Το παιδί μαθαίνει να μετράει, να αναγνωρίζει τα σχήματα, να διακρίνει τα μεγέθη (μικρό - μεγάλο), τις ποσότητες (πολύ - λίγο), να προσανατολίζεται στον χώρο (πάνω, κάτω, αριστερά, δεξιά).

 
Από 5 ετών






  Τα ζώα και τα μικρά τους

Μετάφραση: 
Μάρω Ταυρή








Το παιδί μαθαίνει να μετράει, να αναγνωρίζει τα κεφαλαία και τα μικρά γράμματα, τα σχήματα, τα μοτίβα, να διακρίνει τις 5 αισθήσεις, τις εποχές, τα υλικά, τα φυτά από τα ζώα και τα αντικείμενα, να ταξινομεί τις τροφές, να ταυτίζει εύκολες λέξεις.

 
Από 6 ετών 





  Μαγικές προσθέσεις

Mετάφραση:
Μάρω Ταυρή








Το παιδί μαθαίνει να προσθέτει μονοψήφιους και διψήφιους αριθμούς με άθροισμα μέχρι το 100, να συγκρίνει αριθμούς, να διακρίνει τις μονάδες από τις δεκάδες και να κάνει προσθέσεις.

 
Σειρά: Διαβάζω και διασκεδάζω
Από 1-3 ετών
Με κινούμενες εικόνες για ατελείωτο παιχνίδι.






  Στον κήπο

Mετάφραση:
Ειρήνη Χριστοπούλου








Μια διασκεδαστική ιστορία για την αράχνη τη Μιμή, που φοβόταν τη βροχή.

      Χρόνια πολλά!

Mετάφραση:
Ειρήνη Χριστοπούλου








Μια τρυφερή και γλυκιά ιστορία γενεθλίων σε στιχάκια.


Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της σειράς.


    ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Από 7 ετών

Νέα σειρά: Οδός των φίλων της Σιλβέν Ζαουί
εικονογράφηση: Ανελόρ Παρό
Μια σειρά γραμμένη σε μορφή κόμικς. Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους αλλά και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις.





  Σιλβέν Ζαουί

Δε θέλω να πάω σχολείο

Μετάφραση:
Κωνσταντίνα Αρμενιάκου










Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία και την προηγούμενη μέρα ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν αμέσως πως στην πραγματικότητα του φταίει η επιστροφή στα θρανία. Ευτυχώς, η Μία έχει μια σούπερ ιδέα: μαζί οι πέντε φίλοι θα απαριθμήσουν όλους τους λόγους που υπάρχουν για να σου αρέσει το σχολείο, και θα τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής!


      Σιλβέν Ζαουί

Κολλημένος στην οθόνη

Μετάφραση:
Κωνσταντίνα Αρμενιάκου










Εδώ και λίγο καιρό, ο Έντζο φέρεται παράξενα: Δεν έρχεται πια να παίξει με τους υπόλοιπους μετά το σχολείο. Ανήσυχοι, η Μία, ο Τιμ, η Ρόουζ και ο Σαμ ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει και μαθαίνουν την αλήθεια: ο Έντζο είναι κολλημένος στον υπολογιστή του. Όλοι μαζί οι φίλοι του θα τον βοηθήσουν να εκφράσει αυτό που του συμβαίνει και να ξαναβρεί την όρεξη για παρέα!


    Από 6 ετών





  Πάνος Χριστοδούλου

Τόνοι, τόνοι και Τόνι

Εικονογράφηση:
Σοφία Παπαδοπούλου








Ένα τρελό παραμύθι παρεξηγήσεων και ορθογραφίας! 
Δεν είναι καλό πράγμα οι φωνές. Πέρα του ότι δεν είναι ευγενικό να φωνάζουμε, οι φωνές δημιουργούν παρεξηγήσεις. Ειδικά αν είσαι τόνος κι ενώ κολυμπάς αμέριμνος ακούσεις από το παραθαλάσσιο σχολείο κάποιον να φωνάζει «Πού είναι οι τόνοι; Θέλω τόνους!», δε θα βγεις από το νερό νομίζοντας ότι σε καλούν; Ε, αυτό έκαναν και οι τόνοι. Πού να ήξεραν ότι αυτός που φώναζε ήταν ο δάσκαλος και φώναζε στον Τόνι, επειδή δεν έβαλε τόνους στο κείμενο της ορθογραφίας. Κι έτσι όπως βγήκαν με φόρα από το νερό οι τόνοι (τα ψάρια δηλαδή), άρχισαν άθελά τους να πέφτουν σαν τόνοι (γραμματικής) στα γράμματα των λέξεων που ήταν γραμμένες στον πίνακα. Και τους άλλαξαν τα φώτα και μαζί και το νόημα… 
Θα μπορέσει κάποιος να βάλει τέλος στο χάος που δημιουργήθηκε στην τάξη; Και ο Τόνι θα βάζει από εδώ και στο εξής τόνους για να μην ξανασυμβούν τα ίδια;



Από 4 ετών
Νέα σειρά: Πειρατές σε δράση της Ευθυμίας Ανδριώτη
εικονογράφηση: Λίζα Ηλιού
Μια νέα σειρά βιβλίων που ταξιδεύει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στον μαγικό και συναρπαστικό κόσμο των πειρατών! Με διασκεδαστικές ρίμες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ο Νικηφόρος, πειρατής, κουρσάρος, πολιορκητής, ατρόμητος και ξακουσμένος μέχρι τα πέρατα της Γης, είναι πάντα έτοιμος για εξερευνήσεις και περιπετειώδη ταξίδια. Μαζί με το πλήρωμά του θα αντιμετωπίσει ασυνήθιστους κινδύνους, θα λύσει ανεξιχνίαστα μυστήρια, θα κάνει νέους φίλους και θα ανακαλύψει τα πράγματα που έχουν τη μεγαλύτερη αξία στη ζωή.





  Ευθυμία Ανδριώτη

Το μυστήριο του χαμένου παπαγάλου

Εικονογράφηση:
Λίζα Ηλιού








Πώς και γιατί εξαφανίστηκε ο παπαγάλος από το πειρατικό καράβι; Ο Νικηφόρος και οι πειρατές του καλούνται να δώσουν λύση στο μυστήριο και να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την περίεργη εξαφάνιση.

      Ευθυμία Ανδριώτη

Οι πειρατές των βιβλίων

Εικονογράφηση:
Λίζα Ηλιού








Ποιος είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός στον κόσμο; Ο Νικηφόρος και οι πειρατές του οργανώνουν ένα απίθανο κυνήγι θησαυρών, αλλά θα βρεθούν μπροστά σε μια απρόσμενη ανακάλυψη.


Από 4 ετών






  Τις Ράμπι

Πόσο μ’ αρέσει το σχολείο!

Εικονογράφηση: 
Λόρα Χιουζ
Μετάφραση: 
Ειρήνη Χριστοπούλου








Ένα βιβλίο που βοηθάει τα μικρά παιδιά στην προσαρμογή στο Νηπιαγωγείο, με έξυπνες και διασκεδαστικές ρίμες που κάνουν την ανάγνωση παιχνίδι. Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να σου αρέσει το σχολείο! Σε κάθε σελίδα θα βρεις κι από έναν.


Από 2 ετών
Σειρά: Πίκο και Λόλα της Λίνας Σωτηροπούλου
εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Μια σειρά με διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν πρώτες έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.





  Λίνα Σωτηροπούλου

Τα γενέθλια

Εικονογράφηση:
Ναταλία Καπατσούλια








Η Λόλα αποφασίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της κάθε μέρα και ο Πίκο τη βοηθάει με τις ετοιμασίες.
– Γενέθλια αποφάσισα να έχω κάθε μέρα, 
και να γιορτάζω με γλυκά κι εσένα για παρέα.
– Το σκέφτηκες πολύ καλά; Μήπως το παρακάνεις; 
Μιλάς στ’ αλήθεια σοβαρά ή θες να με τρελάνεις;
– Το σκέφτηκα πολύ καλά, τα ’χω όλα οργανώσει.
Το έχω πει και στον ασβό, για να τ’ ανακοινώσει.







  Λίνα Σωτηροπούλου

Ταξίδι στο φεγγάρι

Εικονογράφηση:
Ναταλία Καπατσούλια








Η Λόλα θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι και μαζί με τον Πίκο σχεδιάζουν τις καινούριες τους περιπέτειες.
– Σήμερα έχει πανσέληνο, θα πάω  στο φεγγάρι.
Μόνο τη νύχτα φαίνεται, και χάρτη έχω πάρει.
– Και διαστημόπλοιο πού θα βρεις; Με τι θα ταξιδέψεις;
Εκτός αν έβγαλες φτερά! Πότε θα επιστρέψεις;
Μήπως να το ξανασκεφτείς; Είναι μακρύ ταξίδι.
– Πίκο, μη με καθυστερείς, έχω αργήσει ήδη.


Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
• Η εκδρομή
• Τα όνειρα



ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Από 6 ετών
Νέα σειρά: Μαθητικά κατορθώματα της Αντιόπης Φραντζή
εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
Μια σειρά με μικρές ιστορίες της καθημερινής σχολικής ζωής. Απευθύνεται στα παιδιά για να τους δώσει φωνή και να μας μιλήσουν για τα ζητήματα που τα απασχολούν, στους γονείς για να τους δώσει μικρά τρικ ενθάρρυνσης των παιδιών τους, στους εκπαιδευτικούς για να αναγνωρίσουν και να διευρύνουν τον εαυτό τους.





  Αντιόπη Φραντζή

Τι κάνουν τα πρωτάκια;

Εικονογράφηση:
Νίκος Γιαννόπουλος








Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τη Νεφέλη. Πρώτη μέρα στο σχολείο, πρώτη μέρα στην Πρώτη Δημοτικού. Κι ενώ όλα μοιάζουν δύσκολα και τρομακτικά, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει, που θα κάνει τη μικρή να φύγει στο σχόλασμα μ’ ένα πλατύ χαμόγελο.






  Αντιόπη Φραντζή

Τα ζωγραφιστά μυστικά

Εικονογράφηση:
Νίκος Γιαννόπουλος








Στον Ιάσονα αρέσει πολύ να ζωγραφίζει, αλλά όχι και τόσο να γράφει. Μέχρι που έρχεται ένας καινούριος δάσκαλος, που αγαπά κι εκείνος τη ζωγραφική, και δείχνει στα παιδιά έναν νέο τρόπο ν’ αντιμετωπίζουν τα γράμματα και τους αριθμούς. Και τότε, όλα αλλάζουν.


ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ





  Σχολικό ημερολόγιο 2017-2018: Πένι Πέπερ







        Σχολικό ημερολόγιο 2017-2018: Ντετέκτιβ Κλουζ Ακολούθησε μια γνήσια δεκάχρονη ντετέκτιβ και τον μεγαλύτερο μικρό ντετέκτιβ του κόσμου σε δύο φανταστικά ημερολόγια που δεν πρέπει να λείπουν από καμία σχολική τσάντα!
Η θαρραλέα Πένι Πέπερ και ο Κλουζ θα σου κρατήσουν συντροφιά όλες τις μέρες της σχολικής χρονιάς με παιχνίδια, σταυρόλεξα, λαβύρινθους και τις απίθανες ντετεκτιβικές τους μεθόδους! Επίσης, θα σου υπενθυμίζουν τις γιορτές των φίλων σου, τις σημαντικότερες παγκόσμιες ημέρες, αλλά και τις σχολικές αργίες για να προγραμματίζεις σωστά τον χρόνο σου.



ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για εκπαιδευτικούς προσχολικής αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης





  Μαίρη Μπιρμπίλη
Απόστολος Πάππος

Ώρα για θέατρο!
Διασκευάζοντας
τον Μικρό πρίγκιπα 
του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί και τη Νύχτα 
που γεννήθηκε 
η αγάπη 
της Σοφίας Μαντουβάλου








Ο μικρός πρίγκιπας, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο, και Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη της Σοφίας Μαντουβάλου, μια εξαιρετική ωδή στην αγάπη, διασκευάζονται για θεατρική παράσταση παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. 
Δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις για χριστουγεννιάτικη και καλοκαιρινή παράσταση και πολλές, πρωτότυπες ιδέες για σκηνικά, κοστούμια και μουσική.
Η μοναδική εμπειρία της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης για παιδιά μέσα από δύο σπουδαία έργα!