Print this page

Ο Όμιλος LEGO® γιορτάζει 85 χρόνια

Το 2017 αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ιστορία του ομίλου LEGO καθώς η εταιρία γιορτάζει την 85η επέτειο της. Όλα ξεκίνησαν σε ένα μικρό εργαστήριο ξυλουργικής και σήμερα δημιουργεί τάσεις στα παιδικά παιχνίδια, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης. 

Αυτή την περίοδο, η εταιρία LEGO αναγνωρίζεται από παιδιά και ενήλικες σε όλο τον κόσμο. Λίγοι από εμάς όμως γνωρίζουμε την πραγματική έννοια της λέξης «LEGO». Πρόκειται για μια σύντμηση δύο δανέζικων λέξεων «leg godt», που σημαίνει «καλό παιχνίδι». Αυτές οι δύο λέξεις δεν αποτελούν μόνο τη βάση του ονόματος της εταιρίας αλλά και τον πρωταρχικό στόχο και όραμα της. Τα τελευταία 85 χρόνια, τα προϊόντα LEGO εμπνέουν και δημιουργούν τους “builders of tomorrow”.

Μόνο το καλύτερο είναι αρκετά καλό.

Όλα ξεκίνησαν το 1932, όταν ο Ole Kirk Kristiansen άρχισε να κατασκευάζει ξύλινα παιχνίδια και ίδρυσε μια εταιρεία στη μικρή πόλη Billund της Δανίας. Ωστόσο, η σημαντική ανακάλυψη του ομίλου LEGO συνέβη 26 χρόνια αργότερα, όταν το LEGO® τούβλάκι κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με μια νέα αρχή σύζευξης, αυτή που γνωρίζουμε σήμερα και που δίνει την δυνατότητα ατελείωτων συνδυασμών. Ο Ole πίστευε στην υψηλή ποιότητα και την προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και έτσι επινόησε το σύνθημα της εταιρείας: "Μόνο το καλύτερο είναι αρκετά καλό". Από τότε, η ποιότητα και η ασφάλεια έχουν εδραιωθεί στις θεμελιώδεις πεποιθήσεις και αξίες της εταιρίας.

Συστηματική δημιουργικότητα

Από την ίδρυσή της, η εταιρεία έχει μεγαλώσει από το μικρό εργαστήριο για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παιχνιδιών στον κόσμο. Τα τουβλάκια LEGO® αποτελούν μέρος του LEGO Systems, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με αμέτρητους τρόπους - και εξίσου εύκολα να ξαναχτιστούν. Όσο περισσότερα LEGO τουβλάκια, τόσο περισσότερη δημιουργικότητα - ο συνδυασμός δομημένου συστήματος, λογικής και απεριόριστης δημιουργικότητας ενθαρρύνει τα παιδιά να μάθουν μέσα από το παιχνίδι χωρίς να το καταλάβουν.

Δημιουργικότητα, ποιότητα και διασκέδαση για όλες τις γενιές

Είτε παίζετε με αυτοκίνητο, αεροπλάνο ή τα ίδια τα τουβλάκια, οι αξίες της δημιουργικότητας, της διασκέδασης, της ποιότητας, της μάθησης και της φροντίδας ισχύουν για όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της LEGO®. Αυτές οι αξίες αποτελούν τη βάση του ομίλου LEGO.

Μακροπρόθεσμη δέσμευση για υπευθυνότητα

Η αποστολή της εταιρείας είναι να "εμπνεύσει και να αναπτύξει τους κατασκευαστές του αύριο". Με τα τουβλάκια LEGO®, τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν οτιδήποτε μπορούν να φανταστούν, και με την εκμάθηση μέσω του παιχνιδιού γίνονται η επόμενη γενιά ατόμων που θα μπορεί εύκολα να επιλύει προβλήματα. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να σέβεται τον πλανήτη και την κοινωνία για τα παιδιά που θα την κληρονομήσουν. Ο Όμιλος LEGO δεσμεύεται να χρησιμοποιεί αειφόρα υλικά σε βασικά προϊόντα και συσκευασίες μέχρι το 2030 και να διατηρήσει την επιτυχία του εξισορροπώντας το 100% της χρήσης ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020 και μετά.

Σημαντικές ημερομηνίες

1932 Ο πλοίαρχος και ξυλουργός, Ole Kirk Kristiansen, αρχίζει να κατασκευάζει ξύλινα παιχνίδια. Ως μαθητευόμενος ξυλουργός, επιδιώκει την υψηλή ποιότητα και τη χειροτεχνία σε ό, τι κάνει.

1949 Ο Ole Kirk Kristiansen βλέπει την προοπτική σε πλαστικά τουβλάκια και προσπαθεί να πείσει τους γιους του: "Δεν έχετε πίστη; Δεν μπορείτε να δείτε ότι αν το κάνουμε αυτό σωστά, μπορούμε να πουλήσουμε αυτά τα τούβλα σε όλο τον κόσμο; "

1955 Ο Godtfred Kirk Christiansen εγκαινιάζει το LEGO® System στο Παιχνίδι ως δομημένο σύστημα προϊόντων - όσα περισσότερα τούβλα έχετε, τόσα περισσότερο μπορείτε να χτίσετε.

1958 Το LEGO® τουβλάκι είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με μια νέα αρχή σύζευξης, αυτή που γνωρίζουμε σήμερα, δημιουργώντας ατέλειωτες δυνατότητες δόμησης.

1962 Κυκλοφορεί ο τροχός LEGO®, εισάγοντας κίνηση στο παιχνίδι με το LEGO System.

1968 Το πρώτο πάρκο LEGOLAND® ανοίγει στο Billund της Δανίας.

1969 Τα τουβλάκια LEGO® DUPLO® - διπλάσιο του μεγέθους ενός LEGO τούβλου σε όλες τις διαστάσεις - κυκλοφορούν παγκοσμίως για τα μικρότερα παιδιά.

1974 Το LEGO® figure γεννιέται, προκαλώντας μια εντελώς νέα αντίληψη του παιχνιδιού, στην οποία οι ιστορίες και οι χαρακτήρες αποτελούν ουσιαστικό μέρος της εμπειρίας.

1999 Το LEGO® τουβλάκι εκλέγεται "Παιχνίδι του αιώνα".

2009 Λανσάρονται τα επιτραπέζια παιχνίδια LEGO®, προσκαλώντας οικογένειες με παιδιά να απολαύσουν μια νέα διάσταση της LEGO διασκέδασης.

2011 Λανσάρετε το LEGO® NINJAGO® και γίνεται παγκοσμίως γνωστό.

2012 Η σειρά των LEGO® Friends λανσάρεται, εισάγοντας τις νέες φιγούρες των mini-doll.

2014 Το LEGO® MOVIE ™ προβάλλεται σε κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο.

2016 Τα σετ LEGO® NEXO KNIGHTS ™ κυκλοφορούν.

85th Year Anniversary