Print this page

Το λευκό λιοντάρι, από τις εκδ. Παπαδόπουλος

Το λευκό λιοντάρι του Jim Helmore είναι μια όμορφη, καθησυχαστική ιστορία για παιδιά, με μια στάλα μαγείας και ένα υπέροχο μήνυμα.
Η μικρή Σοφία μετακομίζει με τη μαμά της στο καινούργιο τους σπίτι. Αισθάνεται μοναξιά και παρόλο που υπάρχουν τόσα νέα μέρη να εξερευνήσει, εύχεται να είχε κάποιον να παίζουν παρέα. Μια μέρα, καθώς τριγυρνά μέσα στο άσπρο σπίτι, συναντά ένα κατάλευκο λιοντάρι και γίνονται αμέσως φίλοι.

Επιτέλους, η Σοφία έχει συντροφιά στο παιχνίδι. Η ρουτίνα της αλλάζει όταν το λιοντάρι την παροτρύνει να επισκεφτεί το κοντινό πάρκο δίχως εκείνο και να κάνει νέους φίλους…

Το λευκό λιοντάρι ανήκει στα εικονογραφημένα βιβλία κλασικής αίσθησης που διαβεβαιώνει τους μικρούς αναγνώστες πως συχνά το μόνο που χρειάζεται για να ξεπεράσουν τους φόβους τους είναι να έχουν λίγη πίστη στον εαυτό τους, λίγο κουράγιο και έναν καλό φίλο. Οι γαλήνιες, δομημένες σε υφές εικόνες που δημιούργησε ο εικονογράφος Richard Jones ενισχύουν την ευαισθησία και δίνουν περισσότερη έμφαση στην όμορφη ιστορία που έγραψε ο Jim Helmore.