Print this page

Το χρώμα της καρδιάς μου, της Alice Briere Haquet

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. 

Μετά την έκδοση της Κυρίας Άιφελ που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, η συγγραφέας Alice Brière-Haquet και η εικονογράφος Csil επιστρέφουν με το βιβλίο Το χρώμα της καρδιάς μου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ήρωας της ιστορίας είναι ο Πολ, που πολλοί θεωρούν ντροπαλό διότι τα μάγουλά του αλλάζουν χρώμα συνεχώς. Ο Πολ όμως θέλει τον κόσμο να γυρίσει και κάθε τόπο να γνωρίσει. Έτσι, ξεκινάει ένα συναρπαστικό, χρωματιστό ταξίδι. Τι θα ανακαλύψει στο τέλος του;

 

Το χρώμα της καρδιάς μου είναι μια ονειρική και πολύχρωμη ιστορία για τα συναισθήματα, την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία. Η βραβευμένη με το βραβείο Καλύτερου Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου των New York Times (για την Κυρία Άιφελ) Csil, μένει πιστή στο χαρακτηριστικό της στυλ και πλαισιώνει το κείμενο της Alice Brière-Haquet (σε υπέροχη απόδοση στα ελληνικά της Κατερίνας Σχινά), με αφαιρετικές αλλά γεμάτες χρώμα εικόνες που αλλάζουν επίπεδα και προσανατολισμό, και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του Πολ.

 

Μια υπέροχη «ιστορία για καληνύχτα», μια ιδανική ιστορία για όσους θέλουν να μιλήσουν στα παιδιά για τη μαγεία των συναισθημάτων και την έκφρασή τους.