Print this page

Το δίδυμο Τικ και Τέλα σε νέα περιπέτεια!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος το πολυαναμενόμενο νέο βιβλίο του βραβευμένου εικονογράφου Axel Scheffler «Τικ και Τέλα: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο», σε απόδοση Φίλιππου Μανδηλαρά (Ηλικία: από 1 έτους)

 Έψησαν λοιπόν οι δύο φίλοι Τικ και Τέλα μυρωδάτα μπισκότα για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Όμως αυτά … εξαφανίστηκαν! Ξαφνικά, λίγο μετά, ο Τικ νιώθει λίγο άρρωστος. Τι να φταίει άραγε; Μήπως μπορείτε να φανταστείτε γιατί; Μια αστεία ιστορία, με πολλά στολίδια για να μετρήσουν τα παιδιά και λίγα λόγια για την ευγένεια και την ειλικρίνεια.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες   

Κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ίκαρος και άλλες, πολλές ιστορίες των Τικ και Τέλα, εμείς διαλέξαμε 3 και σας τα παρουσιάζουμε :

 

«Τικ και Τέλα: Το χιόνι» Οι δύο φίλοι, ο Τικ κι η Τέλα βγαίνουν έξω να παίξουν στο χιόνι και περνάνε φανταστικά!  Όταν, όµως, φτάνει η στιγµή να φτιάξουν ένα χιονάνθρωπο, µαλώνουν. Άραγε θα καταφέρουν να λύσουν τις διαφορές τους οι δύοι φίλοι;  Μια τρυφερή ιστορία που µαθαίνει στα παιδιά πώς να περνάνε όµορφα μαζί.

 

«Τικ και Τέλα: Το μπαλόνι» Ο Τικ είναι πολύ χαρούμενος. Έχει ένα μεγάλο, κατακόκκινο μπαλόνι μαζί του. Όμως το κόκκινο μπαλόνι φεύγει από τα χέρια του και σκάει. Ο Τικ, στενοχωριέται πολύ αλλά ευτυχώς η Τέλα έχει μια ιδέα και δεν θα περάσει πολύ ώρα πριν να γίνει πάλι χαρούμενος ο φίλος της.  Για όλα τα παιδιά που τους αρέσει να παίζουν με μπαλόνια και σαπουνόφουσκες!

«Τικ και Τέλα: Ο βατραχάκος»  Σήµερα η Τέλα θα µείνει στο σπίτι του Τικ. Όταν όµως πέφτουν να κοιµηθούν, η Τέλα διαπιστώνει ότι έχει ξεχάσει να πάρει µαζί της τον αγαπηµένο της Βατραχάκο. Μια αστεία ιστορία στην οποία κάθε παιδί που έχει χάσει ή ξεχάσει το αγαπηµένο του κουκλάκι, θα αναγνωρίσει τον εαυτό του.

Ο Άξελ Σέφλερ γεννήθηκε στο Αμβούργο Γερμανίας. Αν και ήταν καλός στην ζωγραφική, δεν είχε φανταστεί ποτέ μια καριέρα στην εικονογράφηση μέχρι που κέρδισε μια μωβ λούτρινη αγελαδίτσα σε ένα διαγωνισμό ζωγραφικής. Το 1982 μετακόμισε στην Αγγλία για να μάθει Αγγλικά και να σπουδάσει εικονογράφηση. Έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία, ενώ το 1993 ξεκίνησε την συνεργασία του με την διάσημη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Τζούλια Ντόναλντσον. Το βιβλίο τους Το Γκρούφαλο έγινε παγκόσμια επιτυχία και το 2009 μεταφέρθηκε σε κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 42 γλώσσες.

Ανακαλύψτε όλα τα βιβλία με ήρωες τους Τικ και Τέλα, του Άξελ Σέφλερ εδώ.