Print this page

Θέλεις να παίξουμε; και άλλες ιστορίες

Τρεις νέες ιστορίες από τις Εκδόσεις Διόπτρα και τις συγγραφείς Judith Koppens και  Eline van Lindenhuizen για μικρά παιδιά (0-3 ετών)

«Θέλεις να παίξουμε;»

Κάθε ζωάκι μπορεί να είναι διαφορετικό. Αλλά αυτό δεν μπορεί να τα εμποδίσει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι!Η Νάταλι η Καμηλοπάρδαλη θέλει να φτιάξει το δωμάτιό της. Όλα τα ζωάκια της ζητούν επίμονα να παίξει μαζί τους, όμως ο λαιμός της είναι πολύ μακρύς και τους εμποδίζει. 
Στην αρχή, αυτό δεν ήταν και τόσο ωραίο, αλλά μόλις η μπάλα του Ρίκι έπεσε στη λίμνη, μόνο ένα ζωάκι υπήρχε για να βοηθήσει…
Μια χαρούμενη ιστορία για τη συνεργασία και το ομαδικό παιχνίδι.

«Η γατούλα χρειάζεται γυαλιά!»

Η Κίτι η γατούλα θα χρειαστεί να φορέσει γυαλιά. Τότε όλοι οι φίλοι της θα την ενθαρρύνουν!Η Κίτι η Γατούλα πηγαίνει στον οφθαλμίατρο με τη μαμά της, γιατί δεν βλέπει τόσο καλά και χρειάζεται γυαλιά. Παρατηρεί όμως ότι είναι η μοναδική που φοράει γυαλιά και αυτό δεν της αρέσει καθόλου. Ευτυχώς η Νάταλι η Καμηλοπάρδαλη ξέρει πώς να εμψυχώσει την Κίτι!
Μια αστεία ιστορία για τα παιδιά που ντρέπονται να φορούν γυαλιά. 

«Το μικρό μου αδερφάκι!»

Ο Μίμο το Μαϊμουδάκι συστήνει τη νεογέννητη αδερφούλα του στους φίλους του, Αλλά δεν του αρέσει που εκείνοι ενθουσιάστηκαν μαζί της. Μάλλον ζηλεύει... «Έχω μια μικρή αδελφούλα», είπε ο Μίμο το Μαϊμουδάκι περήφανο στους φίλους του. «Αλήθεια;» ρώτησαν η Γατούλα και η Μίνα το Ποντικάκι με ενθουσιασμό. «Μπορούμε να τη δούμε;» Όλοι οι φίλοι του νομίζουν ότι η μικρή αδελφούλα του Μίμο είναι απίστευτα γλυκιά και χαριτωμένη. Μα ο Μίμο δεν τη συμπαθεί καθόλου…
Μια ιστορία για την αγάπη ανάμεσα στα αδέλφια.