Print this page

Γυναίκες - 40 αγωνίστριες για την ισότητα

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας το βιβλίο της Ιζαμπέλ Μοτρό με το πορτρετο 40 γυναικών και τον αγώνα τους για να ακουστούν, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να κατακτήσουν την ισότητα!

Με αφορμή την σημερινή ημέρα της γυναίκας σας παρουσιάζουμε αυτή τη νέα έκδοση: Εδώ θα ανακαλύψετε γυναίκες που αγωνίστηκαν κατά της βίας, της στέρησης της ελευθερίας και βοήθησαν ώστε να ακουστεί η φωνή των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Έκαναν τόσο πολλά για όλους, γυναίκες και άνδρες, ενώ οι πράξεις τους είχαν πάντα την ίδια κατεύθυνση, προς την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

μαρικιουρί

Η έκδοση αυτή ανήκει στη νέα σειρά βιβλίων με μοντέρνα αισθητική που απευθύνεται σε αναγνώστες 8 έως 99 ετών μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας. Σε αποκλειστικότητα με τον γνωστό και έγκριτο γαλλικό εκδοτικό Gallimard, ο οποίος για τις συγκεκριμένες εκδόσεις έχει συνεργαστεί με μια μεγάλη επιστημονική ομάδα, κάθε βιβλίο της σειρά 40 συγκεντρώνει 40 προσωπικότητες που μέσα από τη δράση τους έχουν εμπνεύσει και επηρεάσει την κοινωνία μας. Για κάθε προσωπικότητα οι αναγνώστες θα βρουν το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε και σημαντικά βιογραφικά στοιχεία. '

virginia woolf

Ποια θα επιλέξετε ως δικό σας πρότυπο; Γιατί αξίζει να παλεύουμε για τα όνειρά μας!

oprahweinfri

Ιζαμπέλ Μοτρό
«Γυναίκες - 40 αγωνίστριες για την ισότητα»
Εικονογράφηση: Βερονίκ Ζορφ
Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ
Εκδόσεις Μίνωας