Print this page

Εκδόσεις Μεταίχμιο: Ο μικρός δράκος Καρύδας

Κυκλοφορεί από το Μεταίχμιο το βιβλίο του Ίνγκο Ζίγκνερ «Ο μικρός δράκος Καρύδας. Περιπέτεια στους Ινδιάνους» σε εικονογράφηση του ίδιου και μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου.
Ο μπαμπάς του στέλνει τον μικρό φαγανόδρακο Όσκαρ στην Άγρια Δύση, για να του φέρει βουβαλίσιο κρέας. Μαζί του πηγαίνουν φυσικά ο μικρός δράκος Καρύδας και η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα. Στο κάτω κάτω, πάντα ονειρεύονταν να συναντήσουν πραγματικούς Ινδιάνους! Την πρώτη τους μέρα στις απέραντες πεδιάδες της Δύσης βρίσκουν έναν τεράστιο βούβαλο, που ξαφνικά αρχίζει να τρέχει ποδοπατώντας ό,τι βρεθεί μπροστά του. Ένα κόλπο σώζει τους τρεις φίλους την τελευταία στιγμή. Και τότε εμφανίζεται η μικρή Ινδιάνα Άγρια Μέλισσα…

Ο Ίνγκο Ζίγκνερ γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στο Γκρόσμπουργκβέντελ, κοντά στο Ανόβερο. Μετά το σχολείο και τον στρατό εργάστηκε σε τράπεζα, έζησε έναν χρόνο στη Γαλλία, πήγε για λίγο στο πανεπιστήμιο και κατέληξε να δουλεύει στο Vamos, ένα γραφείο διοργάνωσης οικογενειακών ταξιδιών. Στα ταξίδια διηγιόταν στα παιδιά φανταστικές ιστορίες. Κι επειδή οι ιστορίες του άρεσαν πολύ στα παιδιά, άρχισε να τις γράφει. Σιγά σιγά έμαθε και να ζωγραφίζει. Με τα βιβλία του Μικρού δράκου Καρύδα, που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, έχει κατακτήσει τις καρδιές των μικρών αναγνωστών και αναγνωστριών. Το φθινόπωρο του 2003 τιμήθηκε με το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Μπαντ Ίμπουργκερ.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα υπόλοιπα βιβλία του Μικρού δράκου Καρύδα: Ταξίδι στην Προϊστορία, Εκδρομή με το σχολείο, Ο θησαυρός της ζούγκλας, Περιπέτεια στο διάστημα, Ο Μαύρος Ιππότης, Ο μεγάλος μάγος, Το μυστικό του Φαραώ, Περιπέτεια στη χαμένη Ατλαντίδα, Στην εποχή των δεινοσαύρων, Ο μυστηριώδης ναός, Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο, Επίσκεψη στον Αϊ-Βασίλη.

Ηλικία: από 5 ετών, Σελίδες: 80, Τιμή: 8,80 €