Print this page

Εκδόσεις Διάπλαση

Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια και βιβλία με δραστηριότητες για παιδιά 4,5 και έξι ετών από τις εκδόσεις Διάπλαση, για ένα δημιουργικό καλοκαίρι

Τραγουδώ Ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια (με CD) 
Καίτη Σταθούδη
€13.50 (αρχική τιμή: €15.00)

Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου
Σειρά: Τραγουδώ ό,τι αγαπώ
Μουσική: Αφροδίτη Φρυδά
Τραγουδούν: Μουσική- ενορχήστρωση: Αφροδίτη Φρυδά Αφήγηση - τραγούδι: Σωτήρης Καρκαλέμης, Σεβίλλη Παντελίδου Τραγούδι: Γωγώ Αγγέλου, Αφροδίτη Φρυδά Κιθάρα: Ξένια Δικαίου Ακορντεόν: Αφροδίτη Φρυδά Mουσική επιμέλεια - σκηνοθεσία: Νάνσυ Κανέλλη

Μια συλλογή οκτώ παραδοσιακών παραμυθιών διασκευασμένα σε στίχο και μελοποιημένα από την Αφροδίτη Φρυδά. Παραμύθια, βγαλμένα από το σεντούκι της γιαγιάς, έρχονται για να ξυπνήσουν στους μεγάλους μνήμες από τα πρώτα τους ακούσματα. Ταυτόχρονα όμως να δώσουν την ευκαιρία και στους μικρούς να γευτούν την ομορφιά των λαϊκών μύθων με την αέναη σύγκρουση του καλού με το κακό, του πονηρού με το αγαθό μέχρι την τελική κάθαρση. Ευχές που άλλοτε εκπληρώνονται κι άλλοτε γίνονται τιμωρία για τους ασεβείς και ανάξιους. Το κυνήγι της ευτυχίας, η διεκδίκηση στην αγάπη ο φόβος και το στήριγμα των γηρατειών γίνονται υφάδι και στημόνι στον αργαλειό της παράδοσης για να υφανθούν παραμύθια ακατάλυτα από το χρόνο.
Οι «ονειρώδεις θησαυροί» που μιλούν άμεσα στην ψυχή των παιδιών, τέρπουν, γοητεύουν, αφυπνίζουν, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα, τροφοδοτούν την εθνική τους συνείδηση. Παραμύθια που θα τα ταξιδέψουν στην ομορφιά του ονείρου, της φαντασίας, της δημιουργίας και της χαράς του λαϊκού μας πολιτισμού, μέσα από μύρια χρώματα και μελωδίες τρυφερές!

Περιεχόμενα:
Ο γέρος και τα τρία αδέρφια
Η χελώνα και ο Ρεβιθάκης
Τα τρία μαγικά κουκιά
Ο λύκος και η αλεπού
Οι τρεις τσεβδές
Ο Δεκατρής
Ο κουτσοπετεινός
Ο γάτος της γριάς

Ακούστε εδώ 

Με παιχνίδι γράφω λέξη και στην πρώτη πιάνω θέση
Έλενα Αρτζανίδου
€4.00
Αρχική τιμή: €8.00
Εικονογράφος: Μαρία Πεπονά

Ένα βιβλίο για τα παιδιά που τελειώνουν το Νηπιαγωγείο αλλά και για όσα μόλις αποχαιρέτησαν την Πρώτη τάξη του Δημοτικού. Τα παιδιά μέσα από παιχνίδι ανακαλύπτουν λέξεις και οδηγούνται σε αυθόρμητη γραφή. Ποιήματα και ιστορίες τα δελεάζουν και τα καλούν να παίξουν και να μάθουν. Έρχονται σε επαφή με έννοιες, αριθμούς, απλές πράξεις και προτείνουν τρόπους επίλυσης των προβλημάτων. Ευαισθητοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος και καλούνται μέσα από τα σύμβολα να αναγνωρίσουν και να προτείνουν λύσεις στους μεγάλους. Αναγνωρίζουν ήρωες της μυθολογίας μας και τους καταγράφουν με τον δικό τους τρόπο. Κατασκευάζουν ενώ αναρωτιούνται πάντα «γιατί» και στη συνέχεια προτείνουν τη λύση τους. Το βιβλίο έγινε έχοντας υπόψη τη νέα πρόταση του αναλυτικού προγράμματος στα Νηπιαγωγεία.

Η μάγισσα Τσαπατσούλα στα προνήπια (φύλλα εργασίας)
Χαρά Κατσαρή
€10.00
Αρχική τιμή: €12.50
Εικονογράφος: Κατερίνα Βερούτσου

Το βιβλιοτετράδιο αυτό απευθύνεται σε παιδιά τεσσάρων και πέντε ετών. Είναι φτιαγμένο σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Αναλυτικού Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας για το Νηπιαγωγείο και στόχο του έχει να εξοικειώσει το παιδί με τις έννοιες και τις δεξιότητες που μπορεί να κατακτήσει σε αυτή την ηλικία. Στις σελίδες του υπάρχουν δραστηριότητες σχετικές με: τον προφορικό και τον γραπτό λόγο,  τη λογικομαθηματική σκέψη, το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, την προώθηση της δημιουργικότητας και της επικοινωνίας.

Μαζί με τα άλλα δύο βιβλία της σειράς, Η μάγισσα Τσαπατσούλα στον παιδικό σταθμό και Η μάγισσα Τσαπατσούλα στο Νηπιαγωγείο, μπορεί να αποτελέσει ένα εύχρηστο βοήθημα για εκπαιδευτικούς της συγκεκριμένης βαθμίδας ή για τους γονείς που θέλουν να δώσουν στο παιδί τους ευκαιρίες για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι. Παρέα με τη μάγισσα Τσαπατσούλα, που όλα τα μπερδεύει και όλα τα κάνει λάθος, το παιδί θα διασκεδάσει μαθαίνοντας.

Δραστηριοτήτων Προνήπια Φύλλα εργασίας