Print this page

Οι περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015, White Ravens 2016) επιστρέφουν στις Εκδόσεις Παπαδόπουλος με δύο βιβλία
Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών
Σελίδες: 56, Τιμή: 9.99 €



Το εικονογραφημένο βιβλίο Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων αποτελεί τον πρώτο τίτλο της νέας σειράς βιβλίων Οι περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου.

Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο μικρός Κοπέρνικος ο οποίος έχει τρεις πολύ καλούς φίλους: τον Φοίβο, τη Δάφνη και τον Μιχαήλ. Η παρέα του Κοπέρνικου έρχεται συχνά αντιμέτωπη με τους Πιλάφηδες, μια συμμορία που απαρτίζεται από τους: Πελοπία, Πουλχερία, Πίπη και Προκόπη. Το πρωινό της ιστορίας μας, ο πρωταγωνιστής μας και η παρέα του πηγαίνουν στο σπίτι του θείου του Κοπέρνικου, του Παντελή, με σκοπό να αναλάβουν το βάψιμο του σπιτιού του. Και γιατί πρέπει να βάψουν οι τέσσερις μικροί φίλοι το σπίτι του θείου Παντελή; Μα γιατί εκείνος δεν μπορεί να αποφασίσει με τίποτα τι χρώμα να επιλέξει! Ο μικρός Κοπέρνικος και οι φίλοι του όμως έχουν ένα σωρό ιδέες για πολύχρωμους συνδυασμούς και, μόλις διώξουν τον αναποφάσιστο θείο Παντελή από το σπίτι, ρίχνονται αμέσως δουλειά. Ωστόσο, δεν έχουν υπολογίσει πως οι Πιλάφηδες καραδοκούν και είναι έτοιμοι για επίθεση. Παρά το αρχικό ξάφνιασμα, ο Κοπέρνικος και οι φίλοι του αποδεικνύονται έτοιμοι για μάχη και κάπως έτσι ξεκινά αυτό που θα μείνει στην ιστορία ως… Ο Πόλεμος των Άσπρων!

Η αλήθεια είναι πως το μπλε, το κόκκινο, το κίτρινο και το πράσινο είναι υπέροχα χρώματα, αρκεί να μη βρίσκονται πασαλειμμένα πάνω σε μαλλιά, ρούχα και παπούτσια, όπως ακριβώς συνέβη στον μικρό Κοπέρνικο και την παρέα του! Ο Πόλεμος των Άσπρων κάποια στιγμή τελειώνει και η έκβασή του θα είναι πραγματικά απρόσμενη!

Με «όπλα» τους το χιούμορ και τη δράση, ο Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη παραδίδουν μια ιστορία με απίθανους ήρωες που διαβάζεται απνευστί. Σύμμαχός τους η εικονογράφος Λίλα Καλογερή, η οποία «επιστρατεύει» τα πιο έντονα χρώματα για να «δώσει ζωή» στην περιπέτεια του μικρού Κοπέρνικου και της παρέας του.


Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων
Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 5+ ετών
Σελίδες: 5, Τιμή: 9,99 €

Ο μικρός Κοπέρνικος και η παρέα του διηγουνται τη δεύτερη περιπέτειά τους με τίτλο Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Οι περιπέτειες του μικρού Κοπέρνικου που δημιούργησε το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου 2015, White Ravens 2016) βρίσκει τον κεντρικό ήρωά του και τους φίλους του Φοίβο, Δάφνη και Μιχαήλ να αναζητούν απολιθώματα δεινοσαύρων στο…πάρκο της γειτονιάς! Όμως τη δική τους ανασκαφή πραγματοποιεί εκεί κοντά και η αντίπαλη συμμορία των Πιλάφηδων που αποτελείται από τους Πελοπία, Πουλχερία, Πίπη και Προκόπη. Όταν ο Κοπέρνικος και οι φίλοι του βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη ανακάλυψη, αποφασίζουν να δράσουν υπεύθυνα και οδεύουν προς τα σπίτια τους για να πάρουν τις οδοντόβουρτσές τους! Οι Πιλάφηδες βρίσκουν την ευκαιρία να καταστρέψουν τα σχέδια της παρέας και έτσι ξεκινά μια νέα περιπέτεια γεμάτη ανατροπές και ευτράπελα.

Στο βιβλίο Ο μικρός Κοπέρνικος και το Πάρκο των Δεινοσαύρων οι νεαροί αναγνώστες δεν θα χρειαστεί να «σκάψουν» για να βρουν μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και δράση, ενώ η εικονογράφος Λίλα Καλογερή αντί για σκαλιστήρι και τσάπα παίρνει τη γραφίδα και τα πινέλα της και αναπαριστά μοναδικά τη δεύτερη περιπέτεια του μικρού Κοπέρνικου.