Print this page

DIY| Διακοσμητικά αυγά για το Πάσχα

Μια εύκολη και εντυπωσιακή χειροτεχνία για μικρούς και μεγάλους!

Αναζητάτε μια δραστηριότητα για να περάσετε δημιουργικά την ώρα σας μαζί με τα παιδιά; Φτιάξτε όμορφα διακοσμητικά για το Πάσχα, όπως αυτά τα αυγά από χρωματιστή κλωστή!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

- Κλωστές κεντήματος σε διάφορα χρώματα

- Μικρά μπαλόνια (αυτά που γεμίζουμε με νερό για μπουγέλο)

- Υγρή κόλλα για χειροτεχνίες (τύπου ατλακόλ ή ψαρόκολλα

Για να τα φτιάξετε, αρχικά φουσκώνετε τα μπαλόνια –εάν έχετε σκοπό να φτιάξετε πολλά για να συνθέσετε μια γιρλάντα, για παράδειγμα, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τρόμπα! Κόψτε περίπου 50 εκ. από κάθε κλωστή (θα χρειαστείτε περίπου 6-8 για κάθε μπαλόνι) κάνοντας διάφορους συνδυασμούς στα χρώματα. Σε ένα μπολ, ρίχνετε την κόλλα και την αραιώνετε με νερό μέχρι η πυκνότητά της να επιτρέπει στις κλωστές να βυθίζονται μέσα στο μπολ και να καλύπτονται από την κόλλα. Στη συνέχεια, βάζετε μία μία τις κλώστες μέσα και φροντίζετε να καλυφθούν σε όλο το μήκος τους από κόλλα. Τραβάτε από την άκρη και την «στραγγίζετε» περνώντας τη ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρά σας, καθώς τη βγάζετε από την κόλλα.

 

wrapping string easter eggs

 Τυλίγετε την κλωστή γύρω από το μπαλόνι κάνοντας διάφορα σχήματα της αρεσκείας σας. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλη κλωστή. Όταν τελειώσετε κάθε μπαλόνι, το αφήνετε να στεγνώσει καλά πάνω σε λαδόκολλα (φροντίζετε να μην ακουμπάει το ένα το άλλο) ή τα κρεμάτε πιασμένα από ένα μανταλάκι στην απλώστρα!

drying string balloons

Αφήνετε μερικές ώρες να στεγνώσει η κόλλα εντελώς και στη συνέχεια, με μια βελόνα, σκάτε τα μπαλόνια –ιδανικά, αφήστε τα όλο το βράδυ. Στη συνέχεια, αφαιρείτε προσεκτικά το σκασμένο μπαλόνι από κάποιο κενό ανάμεσα στις κλωστές (χρησιμοποιήστε ένα τσιμπιδάκι φρυδιών για να το πιάσετε πιο εύκολα).Αποφασίστε ποιο σημείο του σπιτιού θα στολίσετε με τη χειροτεχνία σας! Μπορείτε να βάλετε όλα τα αυγά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ πάνω στο τραπέζι ή να περάσετε μια κλωστή στο καθένα και τα κρεμάσετε από το φωτιστικό ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

eggs2

string egg craft