Print this page

8 tips για να περάσετε αξέχαστα το Πάσχα της… καραντίνας

Ο εορτασμός του Πάσχα θα είναι λίγο… διαφορετικός φέτος για τις περισσότερες οικογένειες, ωστόσο δεν χρειάζεται να είναι και λιγότερο ξεχωριστός!

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φετινές Πασχαλινές διακοπές για να περάσετε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σας – τουλάχιστον με όσους από αυτούς μένετε μαζί κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού – και να φροντίσετε να δημιουργήσετε μαζί τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Άλλωστε από μόνη της φέτος η περίοδος των διακοπών του Πάσχα έχει κάτι το ξεχωριστό· σκεφτείτε πώς πάντα θα θυμόμαστε τις μέρες που περάσαμε όλοι μαζί σε απομόνωση!

Εμείς θα σας προτείνουμε μερικές ιδέες για το πώς να περάσετε το φετινό Πάσχα, το ίδιο όμορφα και ξεχωριστά, όπως κάθε χρόνο, αλλάζοντας απλά μερικά πράγματα στην καθιερωμένη ρουτίνα που δεν μας επιτρέπονται κατά τη διάρκεια αυτής της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

1. Οι βιντεοκλήσεις ενώνουν οικογένειες!pexels-photo-4145032

Για πολλούς το Πάσχα είναι μια περίοδος κατά την οποία η ευρύτερη οικογένεια συναντιέται και όλα τα αγαπημένα πρόσωπα γιορτάζουν μαζί. Φέτος, όμως, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι συγκεντρώσεις πολλών ατόμων απαγορεύονται, οπότε κάτι που συνηθίζαμε να κάνουμε άλλες χρονιές, σήμερα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να μας αποτρέψει από το να δούμε τα συγγενικά μας πρόσωπα, από τη στιγμή που έχουμε την τεχνολογία με το μέρος μας! Μια ομαδική βιντεοκλήση είναι ικανή να ενώσει όλα τα αγαπημένα πρόσωπα, που μπορούν να ανταλλάξουν ευχές και πολλά άλλα, όσα χιλιόμετρα και αν τους χωρίζουν. Μέσω της βιντεοκλήσης μπορείτε, όχι απλά να δείτε τα πρόσωπα των αγαπημένων σας, αλλά ακόμα και να μαγειρέψετε μαζί, να διακοσμήσετε τα αυγά, να μοιραστείτε ένα Πασχαλινό γεύμα, ή ακόμα και να παίξετε μαζί παιχνίδια!

2. Παρακολουθήστε τις λειτουργίες του Πάσχα…onlinepexels-photo-140122

Για πρώτη φορά στα χρονικά, φέτος, οι λειτουργίες του Πάσχα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Παρ’ όλα αυτά πολλές είναι οι εκκλησίες εκείνες που έχουν φροντίσει για online μεταδόσεις των καθημερινών λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας μέσω σχετικών σελίδων στο Facebook. Ακόμα και μέσω του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης, θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τις Θείες Λειτουργίες με live μεταδόσεις, αν θέλετε να βιώσετε με αυτόν τον τρόπο το κατανυκτικό πνεύμα των ημερών.

3. Γίνετε λίγο δημιουργικοί με/για τα παιδιά σαςpexels-photo-3972000

Οι φετινές γιορτές μπορεί να είναι δύσκολες για κάποιους νονούς ή γονείς, που μπορεί είτε πρακτικών δυσκολιών, είτε οικονομικών, να αδυνατούν να πάρουν στα βαφτιστήρια τους ή στα παιδιά τους τα καθιερωμένα δώρα. Αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν μπορούμε να γίνουμε εμείς οι ίδιοι δημιουργικοί και να ετοιμάσουμε μόνοι μας χειροποίητα, όμορφα δώρα για τα παιδιά και τα βαφτιστήρια μας.

Μια ωραία ιδέα είναι να δημιουργήσουμε πασχαλινά καλαθάκια με ό,τι υλικό μπορούμε να βρούμε στο σπίτι και να τα γεμίσουμε με καλούδια που μπορούμε οι ίδιοι να ετοιμάσουμε, από χειροποίητες κατασκευές μέχρι γλυκά ή κουλουράκια που μπορούμε να φτιάξουμε οι ίδιοι.

4. Αφιερώστε χρόνο σε οικογενειακές δραστηριότητεςpexels-photo-1040161

Εκμεταλλευτείτε την περίοδο παραμονής σας στο σπίτι για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με την οικογένειά σας – τα άτομα που μαζί περνάτε αυτή την καραντίνα! Μαγειρέψτε μαζί, αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν με την προετοιμασία των φαγητών και των γλυκών, αφήστε τα να πλάσουν τα κουλουράκια και να δημιουργήσουν ευφάνταστα σχήματα, βάψτε μαζί τα αυγά, διακοσμήστε τα και γενικά ακολουθήστε τις παραδόσεις όπως κάθε χρόνο, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα. Μετά παίξτε μαζί επιτραπέζια, δείτε ταινίες τώρα που έχετε χρόνο, διαβάστε βιβλία, παίξτε παιχνίδια ρόλων… Λίγη φαντασία χρειάζεται μόνο!

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr...