Print this page

Έφυγε από τη ζωή ο Eric Carle, ο συγγραφέας του βιβλίου "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη"

Ο συγγραφέας και εικονογράφος ενός από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία παγκοσμίως πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Εάν έχετε παιδί στο σπίτι είναι πάρα πολύ πιθανό να  έχετε στη βιβιοθήκη σας το εξαιρετικό βιβλίο "Μια κάμπια πολύ πεινασμένη" (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμός. Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που έχει μια εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 66 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. 

mia kampia poly peinasmeni 9789604711246 1000 1214389

Ο συγγραφέας και εικονογράφος του, ο Αμερικανός Eric Carle πέθανε πριν λίγες μέρες σε ηλικία 91 ετών, όπως ανακοινώθηκε από τους συνεργάτες του μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. 

Ο Carle είχε τιμηθεί με το βραβείο παιδικού βιβλίο της Αμερικανικής Ακαδημίας Λογοτεχνίας, ενώ υπήρξε υποψήφιος και για το διεθνές βραβείο Hans Christian Andersen Award το 2010. Όταν κάποτε ρωτήθηκε πού θεωρεί ο ίδιος ότι οφείλεται η επιτυχία του βιβλίο του που διηγείται την ιστορία μιας κάμπιας η οποία μεταμορφώνεται σε πεταλούδα, εκείνος είχε πει: "Πιστεύω ότι είναι ένα βιβλίο ελπίδας. Τα παιδιά έχουν ανάγκη την ελπίδα. Όλες οι μικρές, ασήμαντες κάμπιες μπορείτε να εξελιχθείτε σε όμορφες πεταλούδες και να πετάξετε στον κόσμο με το ταλέντο σας".

Το 2002 ίδρυσε το Μουσείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου "Eric Carle Museum of Picture Book Art" στην Μασαχουσέτη όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.