Print this page

5 ιδέες για «διαφορετικά» πασχαλινά αυγά!

Αυτό το Πάσχα, ξεφύγετε από το κλασικό «κόκκινο» και φτιάξτε πιο πρωτοποριακά πασχαλινά αυγά! 

Με δαντέλα

aggs lace

Αφού βράσετε τα αυτά, τυλίγετε το καθένα μια ένα κομμάτι κορδέλα με σχέδιο δαντέλα. Στερεώνετε την κορδέλα πάνω-κάτω με λαστιχάκια. Βάζετε τα αυγά στη βαφή και τα αφήνετε όσο αναγράφουν οι οδηγίες της συσγκευασίας. Τα αφήνετε να στεγνώσουν και αφαιρείτε την κορδέλα.

Με κηρομπογιές

eggs dye

Βράστε και βάψτε κανονικά τα αυγά. Στη συνέχεια κάντε σχέδια από πάνω με κηρομπογιές σε διάφορα χρώματα (ή αφήστε τα παιδιά να το κάνουν).

Με λαστιχάκια

egg dye3

Τυλίξτε τα αυγά μια λαστιχάκια σε διάφορες κατευθύνσεις. Στη συνέχεια βράστε τα βάψτε τα κανονικά .Αφαιρέστε τα λαστιχάκια αφού κρυώσουν καλά και θα έχουν σχηματίσει όμορφες ρίγες.

Με διαβάθμιση χρώματος

egg dye2

Αφού βράσετε τα αυγά και τα αφήσετε να κρυώσουν καλά, ρίξτε τη μπογιά σε σκόνη σε ένα ποτήρι και αραιώστε τη με λίγο νερό. Βάλτε ένα αυγό μέσα στο ποτήρι και αφήστε το για λίγα δευτερόλεπτα πριν προσθέσετε λίγο ακόμα νερό. Αφήστε το πάλι για λίγο και προσθέστε κι άλλο νερό κ.ο.κ. Το νερό θα διαλύει κάθε φορά περισσότερο τη μπογιά κι έτσι καθώς το αυγό θα βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ποσότητα υγρού θα βάφεται με λιγότερο έντονο χρώμα, σχηματίζοντας ρίγες.

Με πουά

egg polka

Αφού βράσετε τα αυγά, κολλάτε στην επιφάνειά τους μικρά στρογγυλά αυτοκόλλητα (αν δεν βρείτε, μπορείτε να κόψετε από ένα μεγαλύτερο αυτοκόλλητο μικρά στρογγυλά με περοφορατέρ). Στη συνέχεια τα βάφετε κανονικά και αφού στεγνώσουν καλά αφαιρείτε τα αυτοκόλλητα.