Print this page
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 18:53

Δράσεις του Δήμου Αθηναίων, τον Απρίλιο και για τα παιδιά

Written by Mama Mia
Rate this item
(0 votes)
Δράσεις του Δήμου Αθηναίων, τον Απρίλιο και για τα παιδιάΖωγραφική, ποδηλασία, μουσική, εκθέσεις, βιβλία και σχολικά φεστιβάλ είναι μερικές από τις δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων τον Απρίλιο για τα παιδιά.Ζωγραφίζοντας την Ελλάδα: Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής
Υποτροφίες, χρηματικά έπαθλα και ξεναγήσεις στο εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν οι διαγωνιζόμενοι μαθητές που πήραν μέρος στο Μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής που πραγματοποίησε τον Μάρτιο η μη κερδοσκοπική οργάνωση Heritage & Museums και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, την Περιφέρεια Αττικής και το Κέντρο Τεχνών Πλάκα. Η αξιολόγηση των έργων έγινε από επιτροπή καθηγητών - εικαστικών και όσα επελέγησαν θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων από τις 12 έως τις 27 Απριλίου.
Οι μαθητές του δημοτικού είχαν σαν θέμα «Ήρωες, Θεοί, Ηγέτες» και κλήθηκαν να εικονογραφήσουν τα πρόσωπα και τα ανδραγαθήματα εκείνων που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για επιβίωση του Ελληνικού Έθνους και αναφέρονται στην ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό. Το θέμα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου ήταν «Φως και Χρώμα της Ελλάδας», οι οποίοι κλήθηκαν να ταξιδέψουν έστω και νοερά στην Ελλάδα, να εμπνευστούν από τα μουσεία μας, το περιβάλλον, τις τέχνες, τις καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων και να τα αποδώσουν με χρώμα και φως.
Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Απριλίου, ώρα 19.00
Παιδική έκθεση "СЛОВО" - «Η ΛΕΞΗ»
Τα παιδιά δημιουργούν μέσα από τις λέξεις των ρώσων συγγραφέων.
Δεκαπέντε τμήματα παιδιών του ρωσικούσχολείου MiR - ηλικίας από 2,5 έως 18 ετών – εργάστηκαν με αφορμή τα λογοτεχνικά κείμενα Ρώσων συγγραφέων, τα παραμύθια, τα ποιήματα και τα τραγούδια και δημιούργησαν 15 installations, που θα εκτεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», από τις 16 έως τις 26 Απριλίου. Η παιδική έκθεση «Οι Ρώσοι συγγραφείς μέσα από τα ζωγραφικά έργα δίγλωσσων παιδιών» διοργανώνεται από το ρωσικό σχολείο MiR σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τελεί υπό την αιγίδα του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου της ρωσικής πρεσβείας. 
Σκοπός της έκθεσης ήταν η ανάγκη να αναδειχτεί η σπουδαία δουλειά των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των καλλιτεχνών, που επικοινωνούν με τα μικρά ελληνόπουλα μέσω της κατανόησης και της απόδοσης της δεύτερής τους κουλτούρας, στη συγκεκριμένη περίπτωση της ρωσικής. Επίτιμοι καλεσμένοι είναι η Ελληνογαλλική σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά». Τα παιδιά του θεατρικού εργαστηρίου του σχολείου θα παρουσιάσουν ένα απόσπασμα έργου του Γκόγκολ στα γαλλικά. Στο πλαίσιο του προγράμματος, το σχολείο συνεργάστηκε με τον Έλληνα συνθέτη Socos (η μουσική γράφτηκε ειδικά γι' αυτή την έκθεση) και τον Ρώσο ζωγράφο Μιχαήλ Κοσεβόι.
Εγκαίνια: Τρίτη 16 Απριλίου, ώρα 19.00
Εκπαιδεύοντας μουσικά τους μικρούς μας φίλους
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας υλοποιεί, σε Συνεργασία με τα σχολεία της Α'βάθμιας Εκπαίδευης, εκπαιδευτικά
μουσικά προγράμματα, με στόχο τη μαζική συμμετοχή των μαθητών των δημοτικών σχολείων σε δραστηριότητες που προάγουν τον πολιτισμό και ειδικότερα τη μουσική παιδεία και την επαφή των παιδιών με την κλασική μουσική, πάντα με την πολύτιμη και καθοριστική συμπαράσταση των εκπαιδευτικών τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα υποδεχτεί τους μαθητές:
1/4: Στην έδρα των Μουσικών Συνόλων – Αρτέμωνος 7, θα συμμετέχει το Μουσικό Γυμνάσιο Πειραιά και το Μουσικό Γυμνάσιο Ρόδου.8/4 Πολυχώρος Άννα –Μαρία Καλουτά, με τη συμμετοχή σχολείων.15/4: Πολυχώρος Άννα –Μαρία Καλουτά, με τη συμμετοχή σχολείων .17/4: Αμφιθέατρο 98,4 Γκάζι, με τη συμμετοχή σχολείων .26/4: Στην έδρα των Μουσικών Συνόλων– Αρτέμωνος 7, συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου από την Κατερίνη. Πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο αρχιμουσικός θα κάνει αναλυτική παρουσίαση των οργάνων που απαρτίζουν τη Συμφωνική Ορχήστρα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τα όργανα και να εξοικειωθούν με τα ιδιαίτερα ηχοχρώματά τους.Όμως, και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο θα επισκέπτεται τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων μυώντας τους μικρούς μαθητές στον κόσμο της μουσικής.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2109224756.
Απρίλιος 2013—Μέρες Βιβλίου
Η καμπάνια με σύνθημα «Απρίλιος 2013-μέρες βιβλίου» έχει ως αφετηρία τη σύμπραξη πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων και ατόμων για την προώθηση της ανάγνωσης. Απευθύνεται σε παιδιά, ωστόσο,υπάρχουν και δράσεις που αγκαλιάζουν παιδιά και γονείς. Οι 26 φορείς που συμπράττουν έχουν ως στόχο την ανάπτυξη ενός Δικτύου Ομάδων Ανάγνωσης σε ένα τριετές πρόγραμμα, που κάθε Απρίλιο θα στέλνει με την καμπάνια το μήνυμα σε όλους. Η Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει στην καμπάνια με τρία προγράμματα.
Δηλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 8846009 & 8810884
Ποδηλατικός γύρος Προσκόπων Ακροπόλεως
Σε μία ακόμη πρωτοποριακή δράση προχωρά ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τους Προσκόπους Ακροπόλεως. Η διοργάνωση του Ποδηλατικού γύρου Προσκόπων Ακροπόλεως θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου 2013 (11:00 έως 14:00). Η εκκίνηση θα δοθεί από το 8ο σύστημα προσκόπων, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία του Αγ. Σώστη. Στον αγώνα αναμένεται να πάρουν μέρος πάνω από 500 ποδη- λάτες, ηλικίας άνω των 12 ετών. Μετά το τέλος του αγώνα, θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες - σε συνεργασία με το ινστιτούτο οδικής ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς - φυλλάδια για την οδική ασφάλεια. Η διαδρομή του ποδηλατικού γύρου έχει ως εξής: Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Θρασύλλου - Βάκχου -στάση και δρώμενα από το 17ο Σύστημα Προσκόπων - Βύρωνος - Λυσικράτους - Φρυνίχου - Αρεοπαγίτου - Μακρυγιάννη - Βεϊκου - πεζόδρομος Ολυμπίου - στάση και δρώμενα από το 33ο Σύστημα Προσκόπων - Δημητρακοπούλου - Ζίννη - στάση και δρώμενα από το 56ο Σύστημα Προσκόπων - Φραντζή - στάση και δρώμενα από το 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων - Ηλία Ηλιού -Μπακνανά - Ντελακρουά – Θεοκλήτου - πλατεία Αγ. Σώστη και δρώμενα από το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων.

Δείτε που παίζεται

Read 9650 times