Print this page
Παρασκευή, 05 Απριλίου 2013 17:31

Ένα πολυθεματικό εργαστήριο για παιδιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Written by Mama Mia
Rate this item
(0 votes)
Ένα πολυθεματικό εργαστήριο για παιδιά στη Στέγη Γραμμάτων και ΤεχνώνΤα Σάββατα 6, 13, 20 και 27 Απριλίου 2013 η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών πραγματοποιεί μαθήματα μέσω μουσικής, εικαστικών και παιχνιδιών. Τα εργαστήρια αυτά είναι προσαρμοσμένα στην κάθε ηλικιακή ομάδα, σύμφωνα με τις έννοιες και τις γνωστικές απαιτήσεις που αρμόζουν σε αυτήν. Θέλουν να παρασύρουν τα παιδιά και τους γονείς σε ένα ταξίδι, με άξονες τις αισθήσεις, την ανακάλυψη, την έκφραση και την περιπέτεια.Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές θεωρίες υπαγορεύουν τη δημιουργία ενός πλούσιου σε ερεθίσματα μαθησιακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο το παιδί να εμπλέκεται βιωματικά σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας μάθησης και να μπορεί να χτίζει ενεργά τις γνώσεις του χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητά του. Πιστεύουμε ότι όλα τα μαθήματα (τα μαθηματικά, η γλώσσα και η φυσική κλπ.) αν πάψουν να αποτελούν αντικείμενα αποστήθισης και στείρου διδακτισμού, μπορούν να διεγείρουν τη φαντασία και να προκαλέσουν την ενθουσιώδη συμμετοχή του παιδιού.
Στόχος μας σε αυτό το εργαστήριο τεσσάρων συναντήσεων είναι να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη χαρά της γνώσης των βασικών μαθημάτων μέσω της μουσικής, των εικαστικών, της κίνησης και του παιχνιδιού, αλλά και να μάθουν να συνεργάζονται, να εκφράζονται και να δημιουργούν.
Πώς θα μπορούσαμε να χορέψουμε ένα ποίημα και να βάλουμε ήχους σε ένα σχήμα; Να ζωγραφίσουμε μια ήπειρο και να χτίσουμε μια φανταστική χώρα; Να μυρίσουμε τα φαγητά των αρχαίων Ελλήνων και να σκαρφαλώσουμε στο Κιλιμάντζαρο; Χρησιμοποιώντας νότες, χρώματα, ρυθμούς και φαντασία, θα δούμε τις τέχνες να γίνονται το εργαλείο για να προσεγγίσουμε αριθμούς και κλάσματα, χώρες και ηπείρους, λέξεις, φράσεις, ποιητές...
Το εργαστήριο θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς να χρησιμοποιήσουν μια πιο ευρηματική προσέγγιση για την ενασχόληση των παιδιών τους με τα σχολικά μαθήματα.
Κόστος συμμετοχής: 45 € και για τις τέσσερις συναντήσεις
Διεύθυνση
Λεωφόρος Συγγρού 107-109 117 45 Αθήνα
Tηλέφωνο
213-017-8034

Δείτε που παίζεται

Read 9434 times