Print this page

Γλυκές απολαύσεις για τα γενέθλια του παιδιού σας

Η ιδέα για την γενέθλια τούρτα είναι δύσκολη υπόθεση αφού πρέπει πρώτα να ανταποκρίνεται στις προτιμήσεις του εορτάζοντα μα και να κλέψει τις εντυπώσεις. Δείτε εδώ τις πιο ευφάνταστες τούρτες για παιδικά πάρτι και είτε ζητήστε από τον ζαχαροπλάστη να σας τις φτιάξει ή προσπαθήστε και μόνες σας, η μπόλικη αγάπη είναι το μυστικό συστατικό!

Για βάση χρειάζονται ένα κέικ, στη μέση μια κρέμα σοκολάτας, αμυγδαλόπαστα χρωματισμένη σε κίτρινο χρώμα για να θυμίζει τυρί και άλλο ένα κέικ για καπάκι, στην κορυφή του οποίου μπορείτε να ρίξετε τρούφα που θυμίζει σουσάμι και έτοιμη η τούρτα-sandwich!

Αφού η τούρτα σας είναι έτοιμη, τυλίξτε την με σοκολατένια γκοφρετάκια και διακοσμήστε την κορυφή με σοκολατένιες καραμελίτσες.

Φτιάξτε ένα κέικ σε μια φόρμα που παρέχει σφαιρική μορφή στο γλυκό σας και διαθέτει τρύπα ενδιάμεσα. Έπειτα, γεμίστε το εσωτερικό της με σοκολάτες, καραμέλες, σοκολατάκια και απλώστε στο χείλος κρέμα η οποία θα κολλήσει με ένα ακριβώς ίδιο κέικ, που θα λειτουργήσει ως καπάκι στην τούρτα σας. Όταν θα έρθει η ώρα να την κόψετε, είναι σίγουρο πως όλοι θα μείνουν με το στόμα ανοιχτό, στη θέα των γλυκών που θα χυθούν.

Μπορεί να μοιάζει βουνό αλλά η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη από όσο φαντάζει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι, αφού φτιάξετε την ζύμη για κέικ, να την χωρίσετε σε όσες στρώσεις επιθυμείτε να κάνετε, ώστε να εντυπωσιάσετε και με διαφορετικά μπουκαλάκια χρωμάτων για να τις χρωματίσετε. Αφού ψηθούν τις κολλάτε την μια πάνω στην άλλη, με την βοήθεια κάποιας ζαχαροπλαστικής κρέμας και είναι έτοιμη η τούρτα-ουράνιο τόξο.

Κι όμως, χωρίς να χρειαστείτε μίξερ, συνταγές, αυγά και ζάχαρες, μπορείτε να ενθουσιάσετε τόσο τα παιδιά σας όσο και τους φίλους τους δημιουργώντας μια τούρτα από σοκολάτες του εμπορίου. Είτε με το περιτύλιγμα, είτε χωρίς αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε ύψος στη τούρτα και να την... χτίσετε σταθερά!

Τα πρώτα του γενέθλια πρέπει να είναι ξεχωριστά! Χωρίς πολύ κόπο μπορείτε να φτιάξετε μια τούρτα, που οι φωτογραφίες της θα σας θυμίζουν πάντα τον πρώτο χρόνο που ήρθε στη ζωή σας. Αγοράστε λοιπόν μια φόρμα για κέικ στον αριθμό ένα και έπειτα στολίστε την με ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σας.

Image Gallery