×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 83
Print this page

Φταίει η δασκάλα ή το παιδί μου;

Είναι βέβαιο πως τα παιδιά διαμορφώνουν μια ιδιότυπη σχέση με τη δασκάλα τους. Ωστόσο, πολλοί είναι οι γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με τη φράση " Δεν θέλω τη δασκάλα" ή "Δεν ξαναπάω σχολείο". Βρείτε εδώ 6 τρόπους για να ανακαλύψετε αν το παιδί σας κατηγορεί και παραπονιέται δικαίως, για το δάσκαλο του.

Κάντε έρευνα
Συζητήστε με άλλους γονείς της τάξης του παιδιού σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν ο δάσκαλος είναι πραγματικά «κακός» ή εάν το παιδί σας δεν έχει «ταιριάξει» μαζί του.

Μιλήστε με το δάσκαλο
Πλησιάστε το δάσκαλο και συζητήστε μαζί του τα προβλήματα που έχει το παιδί σας. Λάβετε υπόψη ότι ο δάσκαλος μπορεί να αποκαλύψει πολλά πράγματα που δεν ξέρατε για την απόδοση του παιδιού σας, ώστε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Να είστε επιφυλακτικοί
Μην είστε πεπεισμένοι ότι ο δάσκαλος είναι η ρίζα του προβλήματος. Τα παιδιά παρεξηγούν τις καταστάσεις. Δοκιμάστε λοιπόν να εμφανίζεστε στο σχολείο πιο τακτικά, είτε μέσα από εθελοντικά προγράμματα είτε μέσα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ώστε να παρακολουθήσετε τις αντιδράσεις του παιδιού σας αλλά και τις πράξεις των εκπαιδευτικών στη διάρκεια της ημέρας.

Ελάτε μαζί με άλλους γονείς
Αν παρατηρήσετε ότι το πρόβλημα του δασκάλου είναι συνεχές, μην διστάσετε να συνασπιστείτε με άλλους γονείς. Πιο συλλογικά θα καταφέρετε περισσότερα πράγματα, ενώ το παιδί σας δεν θα στοχοποιηθεί.

Συναντηθείτε με τη διοίκηση
Αφού οργανωθείτε με άλλους ομοϊδεάτες γονείς, συζητήστε το πρόβλημα με τη διοίκηση του σχολείου. Αν η διοίκηση έρθει σε επικοινωνία με τις αντιδράσεις πολλών γονέων είναι βέβαιο πως θα κάνει κάτι για να διορθώσει τη κατάσταση.

Αλλάξτε τάξη στο παιδί σας
Αν διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα είναι η επικοινωνία του δικού σας παιδιού με τον δάσκαλο, επιλέξτε απλώς να αλλάξετε τάξη. Αυτή είναι η καλύτερη λύση και για τα δύο συμβαλλόμενα άτομα. Είναι κάτι πολύ ξεκάθαρο, πρόκειται για μια περίπτωση αντιφατικών προσωπικοτήτων.