Print this page
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 15:10

Βασικοί κανόνες παιχνιδιού, όταν παίζετε με το παιδί σας

Written by Mama Mia
Rate this item
(0 votes)
Βασικοί κανόνες παιχνιδιού, όταν παίζετε με το παιδί σαςΤο παιχνίδι είναι η γλώσσα των παιδιών. Όταν παίζετε με το παιδί σας μπαίνετε στο κόσμο του, μιλάτε την ίδια γλώσσα και επικοινωνείτε ουσιαστικά. Είναι λοιπόν σημαντικό να αφιερώνετε κάποια στιγμή της ημέρας, στο να παίζετε με το παιδί σας. Δεν είναι το χρονικό διάστημα που έχει σημασία, είναι απλώς και μόνο η ύπαρξη του χρόνου που θα οικοδομήσει τη σχέσης σας. Ωστόσο, υπάρχουν βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε όταν παίζετε με μαζί του, ακόμα και αν το παιχνίδι σας είναι φανταστικό!Αφήστε τα παιδιά να σας καθοδηγήσουν
Ακόμη και αν το παιδί σας είναι πολύ μικρό, η φαντασία του είναι διπλά ενεργή από τη δική σας. Επιτρέψτε λοιπόν στο παιδί σας να ορίσει τους κανόνες του παιχνιδιού και να σας διευθύνει. Το παιδί πρέπει να νιώσει ότι κινεί τα νήματα του παιχνιδιού. Είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του, ενώ το βρίσκει πραγματικά δελεαστικό.
Μην αποσπάτε την προσοχή σας
Είναι γεγονός ότι τα μηνύματα γύρω μας κινούνται με φρενήρεις ρυθμούς και η απόσπαση προσοχής είναι πρόβλημα ανεξέλεγκτο. Ωστόσο, από τη στιγμή που αποφασίζετε να αφιερώσετε μια ώρα την ημέρα στο παιχνίδι με το παιδί σας, κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες-υποχρεώσεις που σας περιμένουν. Εγκαταλείψτε λοιπόν κινητά τηλέφωνα , σταθερά και υπολογιστές στο γραφείο και κλειστείτε στο σαλόνι. Μην ξεχνάτε πως έτσι θα ηρεμήσετε και εσείς.
Κάντε ερωτήσεις
Καθετί που κάνει το παιδί μεταφράζει τη συναισθηματική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται. Επίσης, βασικός κανόνας του παιχνιδιού σας είναι: Όλα μα όλα επιτρέπονται την ώρα του παιχνιδιού! Έτσι λοιπόν, το παιδί έχει λόγο, που όταν παίζει επιλέγει να μιλάει δυνατά ή να τρέχει γύρω γύρω από το τραπέζι και εσείς δεν πρέπει να του το απαγορέψετε σε καμία περίπτωση. Αυτό που οφείλετε να κάνετε είναι ερωτήσεις. Εξασκώντας την μαιευτική μέθοδο του Σωκράτη ρωτήστε για να μάθετε τι αισθάνονται και τι σκέπτονται τη δεδομένη στιγμή. Γίνετε περίεργοι σχετικά με το παιχνίδι που παίζετε και ακόμα και αν δεν το φαντάζεστε οτιδήποτε και να το ρωτήσετε, θα λάβετε την πιο εξωφρενική μα συνάμα λογική εξήγηση. Ενθαρρύνετε με αυτό τον τρόπο τόσο τη δημιουργικότητα όσο και τη φαντασία του παιδιού σας.
Διασκεδάστε!
Ναι, έχετε να βάλετε πλυντήριο και να μαγειρέψετε για το βράδυ, μα κυρίως έχετε το δικαίωμα να διασκεδάσετε με το παιδί σας. Απομακρύνετε τις ενοχλητικές σκέψεις που σας προκαλούν άγχος σας και μπείτε και εσείς στον κόσμο του παιδιού σας, έστω και για λίγο.

Δείτε που παίζεται

Read 11222 times