Print this page

Ο Κεραμιδοτρέχαλος στο θέατρο Ακάδημος

Ο Κεραμιδοτρέχαλος στο θέατρο ΑκάδημοςΗ θεατρική σκηνή "Μίμηση Πράξης" παρουσιάζει την μουσική παράσταση ''Ο Κεραμιδοτρέχαλος'' της Άλκης Ζέη.Ο Μπόμπιρας είναι ένα αγόρι που ζει σε μια μεγαλούπολη και νιώθει μόνος και παραμελημένος γιατί οι γονείς του δεν προλαβαίνουν με τις υποχρεώσεις στη δουλειά και το σπίτι να ασχοληθούν μαζί του και ο μεγάλος αδελφός του τον περιφρονεί.
Από το παράθυρο μπαίνει ξαφνικά ένα παράξενο ανθρωπάκι, ο Στίκης ο Κεραμιδοτρέχαλος, που μένει στις στέγες παρέα με τις γάτες και τα αστέρια. Ο Στίκης γίνεται σύντροφος του Μπόμπιρα στα παιχνίδια και τις σκανταλιές και επειδή είναι ορατός μόνο από όποιον πιστεύει σε αυτόν, δημιουργούνται ξεκαρδιστικές καταστάσεις και παρεξηγήσεις.
Ερχεται όμως η στιγμή που ο Κεραμιδοτρέχαλος εξαφανίζεται ξαφνικά όπως ήρθε αλλά υπόσχεται πως πάντα θα είναι δίπλα στον φίλο του. Η στιγμή που θα χρειαστεί η βοήθεια του Στίκη δεν αργεί γιατί ο Δήμαρχος θέλει να ξεριζώσει το δασάκι της γειτονιάς για να το κάνει πάρκινγκ.
Η παράσταση έχει μήνυμα οικολογικό αλλά μιλά και για τη φιλία, τη δύναμη της ψυχής και της συνεργασίας που μπορεί όλα να τα ανατρέψει.
Σκηνοθεσία - Παναγιώτης Σερεφίδης
Σκηνικά- Κοστούμια - Άννα Μαχαιριανάκη
Μουσική - Νεοκλής Νεοφυτίδης
Χορογραφίες - Καββαδά Μαριλένα
Παίζουν οι ηθοποιοί - Βούρου Αργυρώ, Γιόκοτος Γιώργος, Γκούτζιου Μαριάννα, Μητροπούλου Γεωργία, Ράγιας Σταύρος, Πιερόπουλος Παύλος.
Τηλέφωνο για κρατήσεις θέσεων: 210 3625119

Δείτε που παίζεται