Print this page
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 14:30

Αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών για εφήβους και ενήλικες στη Βιβλιοθήκη του Δ. Αθηναίων

Written by Mama Mia
Rate this item
(0 votes)
Αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών για εφήβους και ενήλικες στη Βιβλιοθήκη του Δ. ΑθηναίωνΟ Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τον αφηγητή λαϊκών παραμυθιών Δημήτρη Β. Προύσαλη να αφηγείται λαϊκά παραμύθια για εφήβους (15+) και ενήλικο κοινό, κάθε 1η Παρασκευή του μήνα, από Οκτώβριο έως και Ιούνιο στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων.Ώρα προσέλευσης: 18.45
Ώρα έναρξης: 19.15
Μετά την έναρξη των αφηγήσεων δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.
Πληροφορίες - κράτηση θέσεων: τηλ. 210 8810884 210 8846009
Πρόγραμμα αφηγήσεων
Παρασκευή 1/11/13: «Φιορεντίνος και Ντολτσέτα: της Αγάπης παραμύθι» (Μεσαιωνική ιστορία αγάπης με πηγές τα ιπποτικά ρομάντζα)Παρασκευή 6/12/13: «Παραμύθια που έφεραν τον Κάτω Κόσμο απάνω...» (Παραμύθια φιλοσοφικά, αιτιολογικά κι ευτράπελα του Θανάτου)Παρασκευή 3/1/14: «Παραμύθια για να συλλογάσαι, να ελπίζεις και να πράττεις» (Λαϊκά παραμύθια ενάντια στη σκοτεινιά των μνημονίων)Παρασκευή 7/2/14: «Τα άσεμνα της Αποκριάς: Λαϊκά παραμύθια της νύχτας που η μέρα ντροπιάζεται να πει...»Παρασκευή 7/3/14: «Ιστορίες για εκείνους που αναζητούν κι αυτούς που βρίσκουν» (Παραμύθια αναζήτησης, τύχης κι ατυχίας)Παρασκευή 4/4/14: «Κι αυτό θα περάσει: Λαϊκά παραμύθια της υπομονής, της απαντοχής και της ελπίδας» (Ιστορίες σοφίας, θάρρους, αισιοδοξίας και φωτός)Παρασκευή 2/5/14: «Ιστορίες κύλησαν στων χειλιών την άκρη» (Παραμύθια για τις ιστορίες, τους παραμυθάδες και τη δύναμη της αφήγησης)Παρασκευή 6/6/14: «Της θάλασσας τα κύματα θα φέρουν ιστορίες...» (Παραμύθια ποτισμένα στην αρμύρα των καιρών για να προϋπαντήσουμε το καλοκαίρι)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ
Από το 2003 κουβαλάει με σεβασμό και μοιράζεται, σε αφηγήσεις με ενηλίκους και παιδιά, λαϊκά παραμύθια απ' τις προφορικές παραδόσεις των λαών, ιστορίες ειπωμένες απ' τις γωνιές του κόσμου και απ' τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής για όλα αυτά που ισορροπούν ανάμεσα στα ψέματα των παραμυθιών και τις αλήθειες της ζωής. Ιστορίες γλυκές και πικρές για των ανθρώπων τα ανείπωτα καμώματα που ζητούν να έρθουν στο φως των σοφών λόγων που μιλάνε για το χτες κοιτάζοντας στο σήμερα. Έχει αφηγηθεί σε διεθνή και ελλαδικά φε-στιβάλ, σε βιβλιοθήκες, σχολεία, καφενεία, χώρους εκπαίδευσης, θέατρα, μουσεία, φυλακές. Μελετά και καταγράφει τον ανεξάντλητο θησαυρό των παραμυθιών θέλοντας να μεγαλώσει τον κύκλο των φίλων τους. Έχει εκδώσει τα βιβλία «Παραμύθια του Κάτω Κόσμου» (2007), «Ελληνόφωνα παραμύθια από την Κάτω Ιταλία» (2008), «Παραμύθια των παραμυθάδων» (2011) από τις εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ, «Λαϊκά παραμύθια των Παλαιστινίων» (2013) από τις εκδόσεις Α/συνέχεια και το παιδικό «Ο Γαϊδαράκος των Χριστουγέννων» (2009) από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ. Έχει εισηγηθεί σε συνέδρια και συμπόσια για τη δυναμική του παραμυ-θιού και τη σημαντικότητα της αφήγησης στην εκπαίδευση, τη θεραπεία και τον πολιτισμό.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: Δομοκού 2 (απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης)

Δείτε που παίζεται

Read 9051 times