Print this page

Πλατεία Συντάγματος: Άναψαν τα φώτα του χριστουγεννιάτικου καραβιού

Επιστροφή στην παράδοση. Φέτος ο δήμος της Αθήνας δεν στόλισε δέντρο, αλλά καράβι, όπως ήταν το παραδοσιακό έθιμο στην Ελλάδα. Χτες (Τρίτη) πραγματοποιήθηκε η εορταστική φωταγώγηση του κέντρου της Αθήνας από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων.

Στις 7.30 μ.μ. ο δήμαρχος έδωσε το έναυσμα για τη φωταγώγηση του κέντρου της πρωτεύουσας, δίνοντας το μήνυμα της έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων με σύνθημα «Η Αθήνα γιορτάζει, με παιχνίδι το κέφι αλλάζει». Πάντως, η προγραμματισμένη συναυλία μουσικών συνόλων του Δήμου Αθηναίων ακυρώθηκε λόγω του κρύου.

Ο κ. Καμίνης στην ομιλία του δήλωσε ότι "σε πείσμα των καιρών βρισκόμαστε εδώ, παρά τις αντίξοες συνθήκες, για να φωταγωγήσουμε το καράβι" και συμπλήρωσε ότι "φέτος ενδεχομένως να έχουμε και χιονισμένα Χριστούγεννα. Ο δήμος, οι άνθρωποι και δομές του βρίσκονται δίπλα σε όσους τον έχουν ανάγκη. Καλά Χριστούγεννα."

Επίσης, ο Δήμαρχος ευχήθηκε" να είναι το καράβι που θα μας οδηγήσει σε πιο ήρεμα και καθαρά νερά!"
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα θα διαρκέσουν έως τις 5 Ιανουαρίου. Διαβάστε τις σημαντικότερες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων.