Print this page

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για όλη την οικογένεια. Πού θα πάτε και τί να δείτε πριν και κατά την περίοδο των γιορτών.

Τα Χριστούγεννα είναι οικογενειακή υπόθεση και επειδή έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις γιορτές, συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο γιορτινές παραστάσεις που "επιβάλλεται" να παρακολουθήσετε οικογενειακώς. Για τις περισσότερες παραστάσεις η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει οπότε εάν θέλετε να εξασφαλίσετε εισιτήρια θα πρέπει να σπεύσετε!

Το παραμύθι των Χριστουγέννων στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ζωντανέψει στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια το «Παραμύθι των Χριστουγέννων», μια παράσταση όπου η μουσική συναντά το σκηνικό θέαμα σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.

03c40f1418b59fb96916386c62e962b0 LΟ Καραγκιόζης καπετάνιος στο Μέγαρο Μουσικής
Φέτος τα Χριστούγεννα, το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί από τις 20 έως τις 30 Δεκεμβρίου την παράσταση «Ο Καραγκιόζης καπετάνιος», ένα πρωτότυπο παραμύθι βασισμένο σε μύθους, θρύλους και παραδόσεις του ελλαδικού χώρου, με στοιχεία από λαϊκά παραμύθια και προφορικές αφηγήσεις, που σχετίζονται με το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.

oneirikos

Καρυοθραύστης X 3!

Ο Καρυοθραύστης στη Λυρική Σκηνή
Το κορυφαίο έργο του Τσαϊκόφσκι, η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών. Φέτος θα το δούμε πολλές φορές! Οι 15 παραστάσεις της Λυρικής Σκηνής - σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα- ξεκίνησαν στις 23 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιανουαρίου. Ώρα έναρξης: 20.00 (κατ' εξαίρεση, η παράσταση της 31ης Δεκεμβρίου ξεκινά στις 19.00). Κερδίστε προσκλήσεις εδώ.

NUTCRACKEΚαρυοθραύστης στο Θέατρο Badminton
Τον Καρυοθραύστη θα δούμε και στο Θέατρο Badminton από τις 25 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου, από το διάσημο Latvian National Opera Ballet (LNOB), το μπαλέτο που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς με τις 4 sold out παραστάσεις της "Ζιζέλ" το 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

5867f94b6cbf0821d9c86726558eba6b L
Καρυοθραύστης στον πάγο στη Θεσσαλονίκη
Τα φημισμένα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να ξετυλίξουν στον πάγο το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του «Καρυοθραύστη» του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ.


Παραστάσεις Μπαλέτου!
Marguerite and Armand ph A.Tamoni Teatro alla ScalaΜαργαρίτα και Αρμάνδος με τη Συλβί Γκιλιέμ στο Μέγαρο Μουσικής
Από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου η κορυφαία χορεύτρια Sylvie Gullem μαζί με το διάσημο Tokyo Ballet παρουσιάζουν το υπέροχο έργο «Μαργαρίτα και Αρμάνδος». Στις ίδιες παραστάσεις το Tokyo Βallet θα παρουσιάσει και τη χορογραφία "Etudes" του κορυφαίου Δανού χορευτή και χορογράφου Harald Lander. 01cf8e8e6Η Ωραία Κοιμωμένη από το Tokyo Ballet στο Μέγαρο
Τα Μπαλέτα του Τόκυο, μία από τις διασημότερες και διακεκριμένες ομάδες χορού παγκοσμίως έρχεται το Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του εορταστικού γκαλά χορού «Χριστούγεννα με τη Συλβί», που φέρνει στην Αθήνα τη διάσημη χορεύτρια Sylvie Guillem. Από τις 25 έως τις 30 Δεκεμβρίου, σε 6 απογευματινές παραστάσεις που απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, οι 95 χορευτές και χορεύτριες του Tokyo Ballet θα παρουσιάσουν το διάσημο και πολυαγαπημένο παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη».


Μιουζικαλ για όλους! piterΗ χώρα του Ποτέ Ποτέ στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου
Ο Πίτερ Παν, η Γουέντι, ο Κάπτεν Χουκ, ο Στάρκι, η Τίνκερ Μπελ, τα «χαμένα παιδιά» και οι πειρατές θα συναντηθούν στη σκηνή του Ελληνικού Κόσμου, σε ένα μιούζικαλ με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια, χορογραφίες, ξιφομαχίες, βιντεοπροβολές και ειδικά εφέ. Από την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

6f8Annie στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου
Το διάσημο μιούζικαλ Annie, με το Μιχάλη Χατζηγιάννη, τη Κατερίνα Παπουτσάκη, τον Αργύρη Αγγέλου, την Ιωάννα Πηλιχού, τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, την Άννα Παναγιωτοπούλου -εναλλάξ στο ρόλο της Μις Χάνιγκαν-, 15 κοριτσάκια καθώς και ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου φιλοξενείται στον Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2014.


Θεατρικές Παραστάσεις
Η μάγισσα Ταραντούλα προσπαθεί να καταστρέψει τα Χριστούγεννα στο θέατρο Vaultf5c0722cc74cb44a2454dbc70744854c L
Η μάγισσα Ταραντούλα προσπαθεί να καταστρέψει τα Χριστούγεννα ώστε κανένα παιδάκι να μην πάρει ποτέ ξανά δώρο από τον Άγιο Βασίλη! Θα καταφέρει η καλόκαρδη Ξωτικούλα να την εμποδίσει και να σώσει τα Χριστούγεννα; Με ποιανού το μέρος είναι τελικά η Καλικατζαρένια ; Θα μπορέσει να βοηθήσει το καλοκάγαθο ξωτικό; H χριστουγεννιάτικης παιδική παράσταση "Η μάγισσα Ταραντούλα προσπαθεί να καταστρέψει τα Χριστούγεννα" θα παρουσιάζεται στο θέατρο Vault όλη την περίοδο των Χριστουγέννων.

013fa62aec203e6843c5348943ea3061 XLΤο νησί των θησαυρών στο Μέγαρο
Η μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Robert Louis Stevenson, "Το Νησί των Θησαυρών", σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, συνεχίζεται και φέτος στο Μέγαρο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι.
serlokfinalΤα Χριστούγεννα του Σέρλοκ Χολμς στο Μέγαρο
Τι κοινό έχουν ένα κλεμμένο πετράδι, ένα χαμένο καπέλο και μία... γαλοπούλα; Υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος που μπορεί να λύσει το μυστήριο... Ο Σέρλοκ Χολμς, ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 20 έως τις 29 Δεκεμβρίου με μια μοναδική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια γεμάτη αγωνία, δράση και πρωτότυπη μουσική. Τα κείμενα και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πάρις Μέξης ενώ παίζουν οι: Λεωνίδας Κακούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Πάνος Σταθακόπουλος.

timthumbΧένσελ και Γκρέτελ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, η Κάρμεν Ρουγγέρη προσφέρει στους μικρούς της φίλους ένα πολύ όμορφο παραμύθι. «Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν και χόρευαν μέσα στο σπίτι, έκαναν μία απότομη κίνηση και έσπασαν το κανάτι με το γάλα. Η μαμά τους στεναχωρήθηκε πολύ. Τότε ο Χένσελ πρότεινε στην Γκρέτελ να πάνε στο δάσος και να μαζέψουν αγριοφράουλες. Η Γκρέτελ συμφώνησε, ίσως η μητέρα της ξεχνούσε το θυμό της, εάν γέμιζαν τα καλαθάκια τους με αγριοφράουλες. Έτσι και έγινε. Στο δάσος τα παιδιά συναντούν λουλούδια που χορεύουν, έναν κοκκινολαίμη, έναν κούκο, νάνους, νεράιδες, αγγελάκια, μία κακιά μάγισσα...η συνέχεια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» Μαζί της ακολουθούν αυτό το παραμυθένιο μονοπάτι και οι μουσικοί: Ελένη Ζιώγα και Στέφανος Βαρελάς. Ώρα: 18.00 Είσοδος: 3€, τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο που προσφέρει ο Ι.Ν Εσταυρωμένου Ταύρου.


Μουσικές Παραστάσεις
Αγαπημένε μου Αι Βασίλη... στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης b 9379 aibasilisolokliro web
Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013, στις 18:00 με ένα ξεχωριστό τρόπο μικροί και μεγάλοι γράφουν το δικό τους γράμμα στον Αι -Βασίλη μέσα από το μουσικό παραμύθι "Αγαπημένε μου Αι Βασίλη..." σε κείμενο Βασιλικής Χατζημανωλάκη και μουσική Παναγιώτας Βασιλοπούλου. Τιμή Εισιτηρίου: 3€, τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο που προσφέρει ο Ι.Ν Εσταυρωμένου Ταύρου.

kamerata-xristougenna-motsartΗ Καμεράτα γιορτάζει τα Χριστούγεννα με Μότσαρτ στη Στέγη
Η Καμεράτα γιορτάζει τα Χριστούγεννα του 2013 στις 27 Δεκεμβρίου με δύο από τα πιο αγαπημένα αριστουργήματα του τρομερού παιδιού της κλασικής εποχής, Wolfgang Amadeus Mozart. Τα κλασικά όργανα εποχής της Καμεράτα και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Γιώργος Πέτρου, με συνεργάτες τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και ένα επιτελείο κορυφαίων σολίστ, θα ταξιδέψουν για άλλη μία φορά στους μαγευτικούς αυθεντικούς ήχους του 18ου αιώνα και θα δώσουν νέα πνοή στην ουράνια μουσική με τις θεϊκές μελωδίες του Μότσαρτ.