×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 83
Print this page

Ο πιο καλός ο μαθητής... στον κόσμο!

Πού βρίσκονται τα καλύτερα σχολεία στο κόσμο; Ποιοί είναι οι πιο ευχαριστημένοι μαθητές; Ποιά θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα; Αν πιστεύετε πως το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δυσλειτουργεί, δείτε εδώ τη λίστα με τα καλύτερα σχολεία και τους πιο ευτυχισμένους μαθητές στον κόσμο... και επιβεβαιώστε την πεποίθηση σας.

Η έρευνα ήταν αποτέλεσμα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και (τριετούς) Έρευνας Ανάπτυξης, ο οποίος σύγκρινε τη λειτουργία των σχολείων και τις βαθμολογίες των εξετάσεων, σε 65 χώρες, καταλήγοντας στη λίστα με τα καλύτερα σχολεία και τους πιο ευτυχισμένους μαθητές στον κόσμο. Η συνιστώσα της "ευτυχίας" κατατάχθηκε με βάση το ποσοστό των φοιτητών που συμφωνούν ή διαφωνούν με τη δήλωση "Νιώθω χαρούμενος στο σχολείο", ενώ το "καλύτερο σχολείο" προέκυψε από τις τελικές βαθμολογίες των μαθητών, σε μαθηματικά, ανάγνωση, και επιστήμη.
enhanced-buzz-wide-4600-1389758007-13

Όπως προκύπτει, την πρωτιά παίρνει η Σιγκαπούρη και τα σχολεία της, όπου μαθητές και καθηγητές φαίνεται να τα πηγαίνουν πολύ καλά, σε σύγκριση με τη Νότια Κορέα, που τα σχολεία της απαρτίζονται από τα πιο δυστυχισμένα παιδιά. Επιπλέον, τις καλύτερες βαθμολογίες διαγωνισμάτων θα βρει κανείς στη Σανγκάη, ενώ τις χειρότερες στο Περού. Η Ελλάδα από τη μεριά της κατατάσσεται στην τέταρτη θέση, με μαθητές που δηλώνουν απόλυτα δυσαρεστημένοι με το σχολείο τους, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.

Η λίστα με τα καλύτερα σχολεία και τους πιο ευτυχισμένους μαθητές:
dsdds

Η λίστα με τα πιο "δυστυχισμένα" παιδιά στα χειρότερα σχολεία του κόσμου:
enhanced-buzz-wide-8599-1389753504-12