Print this page

Η Δέσποινα Καμπούρη μιλάει για τον ρόλο της ως μαμά!

Η Δέσποινα Καμπούρη μιλάει στο Gold Mum για την μέχρι τώρα εμπειρία της ως νέα μαμά, την προσαρμογή της στα νέα δεδομένα της ζωής της και την αγάπη για το blog της.

Πώς είναι η εμπειρία σου ως μητέρα μέχρι τώρα; Τα περίμενες πιο δύσκολα/εύκολα;

Ευτυχώς δεν δυσκολεύτηκα σε ό,τι αφορά την φροντίδα του μωρού. Και τις 40 μέρες στο σπίτι ήμασταν μόνοι μας, ο Βαγγέλης, το μωρό και εγώ χωρίς καμία βοήθεια και τα καταφέραμε μια χαρά! Αυτό που ίσως είναι λίγο ζόρικο είναι το ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας κάθε τρεις ώρες και φυσικά ο θηλασμός μέχρι να κατέβει το γάλα και να μάθει το μωρό να τρέφεται από το στήθος. Πριν βιώσω την εμπειρία της μητρότητας είχα πανικοβληθεί ακούγοντας ιστορίες φιλικών μου ζευγαριών που δυσκολεύτηκαν πολύ να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά τον πρώτο καιρό! Η ευτυχία που φέρνει ένα μωρό στο σπίτι δεν περιγράφεται με λόγια!

Προετοιμάστηκες για τον ερχομό του παιδιού σου μέσω σχετικής ενημέρωσης απο βιβλία/blogs/sites για την μητρότητα και το παιδί; Αν ναι, καποιες μαμάδες θεωρούν την πολύ ενημέρωση αγχωτική. Είχε/έχει θετικό αντίκτυπο σε εσένα;

Εγώ ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που θέλουν να γνωρίζουν με λεπτομέρειες τα πάντα! Από την διαδικασία του τοκετού, μέχρι την φροντίδα του μωρού στο σπίτι και την επιλόχια κατάθλιψη. Ημουν πολύ ενημερωμένη! Διάβασα πολλά βιβλία, σέρφαρα στο ιντερνετ και μίλησα πολύ με φίλες μου που είχαν ήδη γίνει μαμάδες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Βρετανούς γονείς, αποδείχτηκε οτι αρχίζουν οι γονείς σιγά σιγά να επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητές τους και τον ρόλο τους αναζητώντας περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους και όχι στον εργασιακό τομέα. Πώς νοιώθεις για αυτό;

Συμφωνώ απολύτως. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή από τον ερχομό ενός παιδιού. Είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και όλα τ’ άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πόσο σημαντική είναι αυτή τη στιγμή η επικοινωνία σου με άλλες μαμάδες μέσω του Notebook σου στο Miss Bloom;

Απολαμβάνω τρελά τη νέα μου ενασχόληση με το blog μου. Συνδυάζει το γράψιμο που είναι η μεγάλη μου αγάπη και την επικοινωνία με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες που τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Ανταλλάσσουμε απόψεις, ιδέες, σκέψεις και νιώθουμε ότι ποτέ δεν είμαστε μόνοι σε αυτή τη ζωή γιατί εντοπίζουμε κοινές συμπεριφορές. Γράφω ό,τι αισθάνομαι, γράφω για τη ζωή μου, τις εμπειρίες μου, τις σκέψεις μου. Γι’αυτό άλλωστε λέγεται «Despoina’s Notebook».

Κάποια special συμβουλή προς τις νέες μανούλες to be;

Να είναι ήρεμες και γλυκές γιατί τα παιδιά νιώθουν και αντιλαμβάνονται πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζουμε ότι καταλαβαίνουν. Και να θυμάστε πάντα ότι η πολλή αγάπη δεν έβλαψε κανέναν. Μη σκέφτεστε ότι θα κακομάθετε το μωρό σας από πολλές αγκαλιές. Μη τις τσιγγουνευτείτε!

Συνέντευξη για το Gold Mum.gr