Print this page

Παιδικό πάρτι στο σπίτι

Σίγουρα μόλις ακούσετε το παιδί σας να λέει τη λέξη πάρτι, το μόνο που θέλετε να του απαντήσετε είναι όχι. Το άγχος της προετοιμασίας και της διαδικασίας είναι ένα μεγάλο βάρος για τους γονείς. Ειδικά το πάρτι μέσα στο σπίτι προκαλεί μεγάλα προβλήματα κυρίως για τις μαμάδες. Για αυτό το λόγο εμείς βρήκαμε έξυπνα tips ώστε να τα κάνετε όλα γρήγορα και χωρίς κόπο. 

Ο χώρος: Σίγουρα μέσα στο σπίτι υπάρχουν πολλά αγαπημένα σας αντικείμενα, διακοσμητικά, αλλά και ακριβά έπιπλα ή τραπεζομάντηλα και καλύμματα. Επειδή όμως καλεσμένοι θα είναι παιδιά και αποκλείεται απλά να τα θαυμάσουν, φροντίστε να τοποθετήσετε σε ασφαλές μέρος όλα τα σημαντικά για εσάς αντικείμενα, αλλά να απομακρύνετε και περιττά έπιπλα, ώστε να υπάρχει άπλετος χώρος για το παιχνίδι τους. Και μην ξεχνάτε, ένας άδειος χώρος καθαρίζεται πολύ πιο εύκολα.

Διακόσμηση και προσκλήσεις: Η διακόσμηση του σπιτιού δεν χρειάζεται να είναι υπερβολική. Ρωτήστε και το παιδί αν θα του άρεσε να δει κάτι συγκεκριμένο, όπως γιρλάντες ή καπέλα πάρτι, και ζητήστε του να βοηθήσει για το στολισμό.deco
Οι προσκλήσεις είναι κάτι που ίσως να βλέπετε βαρετό. Πριν πάτε αμέσως να αγοράσετε έτοιμες, σκεφτείτε να ζωγραφίσετε κάτι στον υπολογιστή και να τις στείλετε μέσω email στους γονείς των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε χρήματα, αλλά γίνεστε και οικολόγοι ,αφού γλιτώνετε χαρτί το οποίο σίγουρα θα κατέληγε στα σκουπίδια.

Φαγητό: Εάν επιλέξετε να μαγειρέψετε, το καλύτερο θα ήταν να μην φτιάξετε περίπλοκα πιάτα ή που να απαιτούν χρήση μαχαιροπίρουνων. Προτιμείστε νοστιμιές σε μπουκίτσες ή πιττάκια και σάντουιτς, καθώς θα είναι σχεδόν αδύνατο να βάλετε τα παιδιά να καθίσουν στο τραπέζι και να φάνε. Το φαγητό απέξω θα πρέπει να είναι της ίδιας λογικής με την πιο εύκολη λύση που είναι η πίτσα. Όσον αφορά στο γλυκό, σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Είτε φτιάξετε μόνη σας τούρτα, είτε την πάρετε έτοιμη τα παιδιά λατρεύουν τα γλυκά.

Απασχόληση: Επειδή είναι σίγουρο πως δεν θα θέλετε να τρέχετε συνέχεια πίσω από τα παιδιά για να τα προσέχετε ή να τα διασκεδάσετε , το καλύτερο είναι να προσλάβετε κάποιον κατάλληλο. Οι κλόουν είναι πάντα μία σίγουρη και επιτυχημένη λύση, καθώς γνωρίζουν πώς να κάνουν τα παιδιά να γελάσουν και να παίξουν.

PAINTΤα τελευταία χρόνια, οι γονείς προτιμούν και τους ζωγράφους προσώπων, δηλαδή διασκεδαστές οι οποίοι με τα κατάλληλα υλικά ζωγραφίζουν τα πρόσωπα των παιδιών και τα μεταμορφώνουν σε ό, τι θέλουν. Για να επιλέξετε κάποιον από αυτούς συμβουλευτείτε άλλους γονείς που τους έχουν προσλάβει ξανά.

Μετά το πάρτι: Η τακτοποίηση του χώρου είναι πάντα κάτι κουραστικό. Τοποθετείστε χάρτινα τραπεζομάντηλα που μετά απλά θα τα πετάξετε, καθώς επίσης και πλαστικά πιάτα και ποτήρια. Για να μειώσετε τις δουλειές, βάλτε κάδους και σακουλάκια στο σπίτι δείχνοντας στα παιδιά να πετάνε εκεί ό, τι δεν χρησιμοποιούν, ώστε να μην τα βρείτε πεταμένα στο πάτωμα.