Print this page
Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 00:00

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά στη Στέγη‏ Γραμμάτων και Τεχνών

Written by Mama Mia
Rate this item
(0 votes)
Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά στη Στέγη‏ Γραμμάτων και ΤεχνώνΤα Σαββατοκύριακα και τις περιόδους των σχολικών διακοπών, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις πολυάριθμες δράσεις που οργανώνονται στους χώρους της.Τα εργαστήρια και οι άλλες δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τις μουσικές εκδηλώσεις, τις θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και τις περιοδικές εικαστικές εκθέσεις που παρουσιάζονται στη Στέγη, αποσκοπούν, μέσα από τη δημιουργική επαφή και την εξοικείωση με την καλλιτεχνική διαδικασία, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία των παιδιών και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.
Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 5-7 ετών
Με αφορμή την έκθεση του καλλιτέχνη Robert Wilson στη Στέγη, οι μικροί μας φίλοι ανακαλύπτουν τη σύγχρονη τέχνη και τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της. Tα παιδιά θα παρατηρήσουν τα «κινούμενα πορτραίτα» του καλλιτέχνη και θα αποκτήσουν τα ερεθίσματα εκείνα που θα τα οδηγήσουν σε συζητήσεις για το πώς οι τέχνες συμπορεύονται και αλληλεξαρτώνται. Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει το καλλιτεχνικό εργαστήριο, που θα «απλωθεί» σε διάφορους χώρους της Στέγης, όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα αντλώντας έμπνευση από την έκθεση. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την εικαστικό & δασκάλα καλλιτεχνικών, Christina Mabger και τη θεατρολόγο και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Αθηνά Αρσένη.
Διάρκεια:
- Α' κύκλος: Δευτέρα 17 έως και Παρασκευή 21 Ιουνίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)
- Β' κύκλος: Δευτέρα 24 έως και Παρασκευή 28 Ιουνίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)
- Γ' κύκλος: Δευτέρα 1 έως και Παρασκευή 5 Ιουλίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)

Καλοκαιρινά εργαστήρια για παιδιά 8-12 ετών (17-28 Ιουνίου)
Αστικές αφηγήσεις σε 3D
Μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης της γειτονιάς, τα παιδιά ευαισθητοποιούνται στις περιβαλλοντικές προκλήσεις του σύγχρονου αστικού τοπίου. Στη συνέχεια, καλούνται να αποτυπώσουν τις εικόνες, τις σκέψεις και τις ιδέες που γεννιούνται κατά την περιήγηση, σε έναν τρισδιάστατο χάρτη της περιοχής. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την αρχιτέκτονα και interaction designer Άρτεμη Παπαγεωργίου και την εικαστικό Μαρία Βαρελά.
Διάρκεια: Δευτέρα 17 έως και Παρασκευή 21 Ιουνίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)
Εικονογραφώντας κλασικά παραμύθια
Οι μικροί μας φίλοι θα παρακολουθήσουν την προβολή βίντεο του κλασικού παραμυθιού «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ», πηγή έμπνευσης και συζήτησης του εργαστηρίου, και θα συγκρατήσουν τα στοιχεία της ιστορίας που θα τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον, αποτυπώνοντάς τα σε χαρτί. Στη συνέχεια, καλούνται να εικονογραφήσουν ομαδικά μια αφίσα δρόμου με κυρίαρχο πρόσωπο τον πρωταγωνιστή του παραμυθιού, χρησιμοποιώντας υλικά όπως μολύβια, τέμπερες, ξυλομπογιές και κραγιόνια, δημιουργώντας τη δική τους σύνθεση. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον τοιχογράφο και ζωγράφο Αλέξανδρο Βασμουλάκη.
Διάρκεια: Δευτέρα 24 έως και Παρασκευή 28 Ιουνίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό
Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά 8-12 ετών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού. Το εργαστήριο προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε μια δημιουργική επαφή με τη μουσική, το ρυθμό και το παιχνίδι των ρόλων, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά διάφορα μουσικά όργανα. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτριαΧριστίνα Παναγιωτάκου και την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Αραβέλλα Μπαμπασίκα-Αναστασάκη, μαζί με μια ομάδα μουσικών. Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Διάρκεια: Δευτέρα 24 έως και Παρασκευή 28 Ιουνίου, 17:00-19:00.
 
 
Καλοκαιρινά εργαστήρια για εφήβους 13-16 ετών (1-12 Ιουλίου 2013)
Σχεδίασε τα γράμματά σου!
Στο πρώτο στάδιο του εργαστηρίου οι έφηβοι καλούνται να σχεδιάσουν τα δικά τους, ξεχωριστά «προοδευτικά» γράμματα χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές, υλικά και παραδείγματα. Στο δεύτερο στάδιο θα δημιουργήσουν τη δική τους γραμματοσειρά, λειτουργώντας ομαδικά και «γράφοντας» το πρώτο τους βιβλίο. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον εικονογράφο και graffiti artist Γρηγόρη Στασινόπουλο. Διάρκεια: Δευτέρα 1 έως και Παρασκευή 5 Ιουλίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)
Ρίξε μια ματιά απ' τη Στέγη
Στο εργαστήριο οι έφηβοι θα εξοικειωθούν με την έννοια της κινηματογραφικής αφήγησης και έπειτα θα δουλέψουν σε μικρές ομάδες για να εξερευνήσουν τις κρυφές πτυχές της γειτονιάς, επιλέγοντας ένα θέμα σχετικό με την περιοχή γύρω από την Στέγη που να τους εμπνέει. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές του μοντάζ και θα αρχίσουν να συνθέτουν τη δική τους ταινία. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη σκηνοθέτη κινηματογράφου και εκπαιδευτικό οπτικοακουστικών μέσων Μαρία Λεωνίδα.
Διάρκεια: Δευτέρα 8 έως και Παρασκευή 12 Ιουλίου, 10:00-14:00 (με μικρό διάλειμμα)
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δείτε που παίζεται

Read 9417 times