Print this page

Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων ξανά Θέατρο Badminton

Η παράσταση "Θησέας και Αριάδνη" συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων. Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες υπογράφει η Σοφία Σπυράτου ενώ στο ρόλο του Θησέα είναι ο Γιάννης Στάνκογλου. Επιστρέφει στο Θέατρο Badminton από τις 9 Νοεμβρίου.  

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία - ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί.
Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι - ταυροκαθάψια - θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα!
Το κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της βραβευμένης χορογράφου Σοφίας Σπυράτου. Την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ένας από τους πιο αξιόλογους νεαρούς συνθέτες, που ξεχώρισε μέσα από το Schoolwave, ο Απόλλων Ρέτσος. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα. Σε σχέση με την περσινή παράσταση, τον ρόλο της Αριάδνης, που ερμήνευε η Ηλέκτρα Νικολούζου, θα ερμηνεύσει η Τζωρτζίνα Παλαιοθεοδώρου
Περισσότεροι από είκοσι ταλαντούχοι καλλιτέχνες – εναέριοι ακροβάτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές,  μουσικοί­, κάποιοι από τους οποίους καλούνται απ' το εξωτερικό ειδικά για την παραγωγή αυτή– δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο.
Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση
Συντελεστές
Σκηνοθεσία-χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Κείμενα: Στρατής Πασχάλης
Στίχοι τραγουδιών: Λίνα Νικολακοπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική: Απόλλων Ρέτσος
Πρωταγωνιστούν: Στο ρόλο του Θησέα ο Γιάννης Στανκόγλου, Στο ρόλο της Αριάδνης η Τζωρτζίνα Παλαιοθεοδώρου.
Διεύθυνση
Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή, Αθήνα
Τηλέφωνο
211 10 100 00
  

Δείτε που παίζεται