Print this page

Νόρμα S/N 210113 σε μουσική Αctive member στο Θέατρο Altera Pars

Νόρμα S/N 210113 σε μουσική Αctive member στο Θέατρο Altera ParsΑπό την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, το Θέατρο Altera Pars παρουσιάζει την παράσταση Νόρμα S/N 210113, της ομάδας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ.Υπόθεση:
Ένα αγόρι έρχεται στον κόσμο. Μεγαλώνει σ' ένα περιβάλλον αλλόκοτο, γεμάτο κανόνες και πρότυπα συμπεριφοράς, περιτριγυρισμένος από μάσκες. Πρέπει να δουλέψει σκληρά, να εκπαιδευτεί για να εκπληρώσει τα όνειρα των γονιών του για το μέλλον του. Γίνεται μαριονέτα στα επιδέξια "χέρια" ενός καλοκουρδισμένου μηχανισμού εξουσίας. Οι μορφές της πολλές, τον κάνουν εξάρτημα του μηχανισμού, με κωδικό όνομα S/N 210113. Η πορεία προδιαγεγραμμένη, οποιαδήποτε παρέκκλιση απαγορεύεται. Με την σειρά του θα αποκτήσει την δικιά του μάσκα, θα γίνει γονιός. Η ιστορία επαναλαμβάνεται; Υπάρχει τρόπος διαφυγής;
Τρεις performers συνεργάζονται σε ένα σύνθετο σκηνικό χώρο, συνδυάζοντας τεχνικές θεάτρου μάσκας και μαριονέτας, με παράλληλη προβολή animation. Εμψυχώνουν 14 ρόλους αλλάζοντας μάσκες και κοστούμια και χειρίζονται μαριονέτες. Ο κεντρικός ήρωας του έργου είναι μαριονέτα με πολύπλοκους μηχανισμούς. Οι μάσκες ως σύμβολα εξουσίας τον χειρίζονται συνθέτοντας εικόνες άλλοτε σκληρές , σκοτεινές και άλλοτε κωμικές, ενώ οι μικρές παρεμβάσεις με προβολή Animation προσδίδουν μια άλλη διάσταση στην εξέλιξη της δράσης.
Η μουσική και οι στίχοι των active member σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ενισχύει την δράση καθ' όλη την διάρκεια της παράστασης.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Νίκος Τόμπρος
Παίζουν: Νίκος Τόμπρος, Ελένη Παναγιώτου, Ελένη Γιαννακοπούλου
Κατασκευές – Σκηνικά - Κοστούμια: Ανταμαπανταχού
Video- Αnimation: Ελένη Παναγιώτου
Εικαστική επιμέλεια animation: Θωμάς Σταυρόπουλος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική: Active Member
Dj set: Κώστας Πιέρος

Δείτε που παίζεται