Print this page

Οι κανόνες του κρυφτού όταν είσαι τεσσάρων ετών

Όλοι ξέρουμε το κρυφτό. Όμως οι γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας ξέρουν επίσης ότι για εκείνα οι κανόνες του παιχνιδιού είναι λιιιιιιιγο διαφορετικοί.

Κανόνας Νο1: Φώναξε ακριβώς πού έχεις κρυφτεί. Π.χ. «μαμάααααα, είμαι στο μπάνιοοοοοοο»

Κανόνας Νο2: Όσο περιμένεις να βρουν την κρυψώνα σου, γέλα όσο πιο δυνατά μπορείς. Για έναν περίεργο λόγο, αμέσως μετά σε βρίσκουν!

Κανόνας Νο3: Κρύψου στο ίδιο σημείο για εκατοστή φορά! Είμαι στο μπάνιο. Πάλι!

Κανόνας Νο4: Βεβαιώσου ότι ένα μέρος του σώματός σου είναι εμφανές από το σημείο όπου βρίσκεται εκείνος που τα φυλάει. Κατά προτίμηση, ολόκληρο το ένα πόδι.

Κανόνας Νο5: Εάν δεν σε έχουν βρει μέσα σε 15-20 δευτερόλεπτα, βγες από την κρυψώνα και ζήτησε να ξεκινήσει το παιχνίδι από την αρχή.

Κανόνας Νο6: Εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, κρύψου στην ίδια κρυψώνα με κάποιον άλλον. Βεβαιώσου ότι εκείνος φαίνεται εντελώς ενώ εσύ καθόλου (εκτός, εννοείται, από το πόδι).

Κανόνας Νο7: Καθώς στέκεσαι κρυμμένος μαζί με τον άλλον, γέλα πολύ δυνατά. Για κάποιο περίεργο λόγο, είναι βέβαιο ότι θα σας βρουν άμεσα και τους δύο.

Κανόνας Νο 8: Όταν ακούς τα βήματα αυτού που τα φυλάει να σε πλησιάζουν φώναξε «δεν θα με βρεις!» .

Κανόνας Νο9: Μόλις σε βρουν, βγες γρήγορα από την κρυψώνα και πέσε με φόρα πάνω σε κάτι… στην αδερφή σου, το φίλο σου, τον τοίχο, οτιδήποτε! Άρχισε να κλαις και μόλις κάποιος σε παρηγορήσει για μερικά λεπτά, σήκω επάνω και ζήτησε να παίξετε έναν ακόμη γύρο.

Κανόνας Νο10: Όταν έρθει η σειρά σου να τα φυλάξεις, μέτρα μέχρι το 10 χωρίς να κλείσεις τα μάτια και άρχισε να ψάχνεις όταν φτάσεις στο 3!