Print this page

Βιβλία για μικρούς φίλους

Διαλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τρία βιβλία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος για παιδιά 6 – 9 ετών.

bledwmatio

Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου, Εικονογράφος: Ίρις Σαμαρτζή

Το βιβλίο αυτό είναι μυστικό  και αυτό ακριβώς είναι… το πρόβλημά του! Τι τέλεια που θα ήταν να γνώριζαν όλοι όσα κρύβει στις σελίδες του. Ανοίξτε το κι ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι ως το Αρχηγείο του μπλε κύκλου. Και όσα θα μάθετε, αποκαλύψτε τα σε όλους σας τους φίλους. Μόνο έτσι θα μεγαλώσει ο κύκλος των ανθρώπων που γνωρίζουν, μελετούν και προστατεύουν το πιο πολύτιμο αγαθό στη Γη: το νερό. Πρόκειται για ένα βιβλίο γνώσεων κατάλληλο για να διαβαστεί στο σπίτι και να δουλευτεί και στο σχολείο και βοηθάει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.Το κείμενο υπογράφει ο Αντώνης Παπαθεοδούλου με την εποπτεία καθηγητών από το Πανεπιστήμιο της Κύπρου χάρις την ιδιαίτερη εικονογράφηση από την Ίρις Σαμαρτζή το βιβλίο γίνεται ακόμα πιο ευκολοδιάβαστο.                                       

Σελ: 64, Ηλικία: 6+

atromita 1

Ιστορίες για ατρόμητα κορίτσια – 40  μοναδικές Ελληνίδες

Συγγραφέας: Κατερίνα Σχινά Εικονογράφος: Μυρτώ Δεληβοριά, Σάντρα Ελευθερίου, Κώστας Θεοχάρης, Μιχάλης Καζάζης, Ναταλία Καπατσούλια, Μάρια Μπαχά, Πέτρος Μπουλούμπασης, Νέαρος Ντάσκας, Αχιλλέας Ραζής, Ίρις Σαμαρτζή, Ντανιέλα Σταματιάδη, Μαργαρίτα Τζαννέτου, Φωτεινή Τίκκου, Σοφία Τουλιάτου, Κατερίνα Χαδουλού 

Δεν υπάρχουν δυσκολίες όταν θέλεις κάτι με όλη σου την καρδιά.  Δεν υπάρχουν εμπόδια που δεν μπορείς να ξεπεράσεις όταν λαχταράς να γίνεις η καλύτερη σ’ αυτό που αγαπάς. Οι ιστορίες σαράντα μοναδικών Ελληνίδων που αψήφησαν τις δυσκολίες, δείχνουν και σε σένα τον δρόμο. Μη δειλιάζεις, μη συμβιβάζεσαι. Δείξε τόλμη και αφοσίωση σ’ έναν σκοπό και θα τα καταφέρεις. Σαράντα συναρπαστικές ιστορίες για πραγματικά ατρόμητα κορίτσια.Το βιβλίο έχει βραβευτεί στα White Ravens 2018 και στον βραχύ κατάλογο διαγωνισμών του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ 2018 [Βραβείο «Βίτω Αγγελοπούλου» σε συγγραφέα βιβλίου με πληροφοριακά κείμενα (γνώσεων) για παιδιά]Πρόκειται για μια μοναδική συλλογή με ιστορίες για γυναίκες από την Ελλάδα, από την αρχαιότητα ως σήμερα,  που πάλεψαν και άφησαν το αποτύπωμά τουςΕικονογραφημένο με 16 διαφορετικούς εικονογράφους, ο καθένας με το δικό του υπέροχο στυλ, σίγουρα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τα σημερινά κορίτσια, και όχι μόνο!

Σελ: 96  Ηλικία: 7+

Agelada 1

 Η αγελάδα βουνό και άλλες ιστορίες

Συγγραφέας: Σταματούλα Τσιαντή  Εικονογράφος: Γιώργος Σγουρός

Τι θα συμβεί όταν γίνεται ψηφοφορία μ' ένα μόνο πρόβατο και πέντε λύκους; Θα χωρέσουν όλα τα παιδιά στον γάιδαρο λεωφορείο; Η αγελάδα πώς έγινε...βουνό;Μια συλλογή με αυτοτελείς ιστορίες για καληνύχτα, γραμμένες απλά με αισιόδοξα μηνύματα. Πρωτότυπες, διδακτικές, αναπάντεχες ιστορίες που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

Σελ: 48  Ηλικία: 6+