Print this page

Έχω ένα μωρό 5 μηνών και ο παιδίατρος μού είπε να αρχίσει στερεά τροφή από τον 6ο μήνα και μετά. Στο μεγαλύτερο γιο μου (είναι τώρα 9 ετών) είχα ξεκινήσει να του δίνω κρέμες μόλις μπήκε στον 5ο. Σε ποια ηλικία είναι τελικά πιο σωστό;

Πρώτα απ όλα, θα σεβαστώ την γνώμη του παιδιάτρου που παρακολουθεί το μωρό σας. Ο σωστός χρόνος καθορίζεται πάντα με την βοήθεια του γιατί αυτός γνωρίζει καλά, πότε το μωρό είναι αναπτυξιακά έτοιμο.

Θα σας πω όμως και την δική μου γνώμη από τις γνώσεις που έχω. τα μωρά αρχίζουν την στερεά τροφή από τον 4ο-7ο μηνά αυτό εξαρτάται από το μωρό. Υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις π.χ. εάν μπορεί να στηρίξει καλά το κεφαλάκι του στο παιδικό κάθισμα, το αντανακλαστικό του σπρωξίματος τη γλώσσας, ένα ενδιαφέρεται για το φαγητό.. μπορείτε να δείτε και  εσείς πότε είναι έτοιμο το μωρό σας να του δώσετε στερεά τροφή. Ίσως είναι καλύτερα στον 6ο μήνα γιατί επιτρέπουμε στο πεπτικό σύστημα  να ωριμάσει περισσότερο και αποφεύγουμε τις  πιθανότητες να αναπτύξει αλλεργίες στο φαγητό.

Επίσης είναι σημαντικό εάν θηλάζετε κάτι που δεν μου αναφέρετε.