Print this page

15 λόγοι να απολαύσετε την εγκυμοσύνη σας

Ναι, ναι… η εγκυμοσύνη έχει και ναυτίες και κούραση και πρησμένα πόδια και αυτή την αίσθηση  ότι κουβαλάτε πάνω σας το βάρος όλου του κόσμου. Όμως, πέρα και πάνω από όλα είναι μια αληθινά ευχάριστη εμπειρία. Επειδή όταν ολοκληρωθεί θα κρατάτε στην αγκαλιά το μωρό σας αλλά και για πολλούς άλλους λόγους…

1. Μπορείτε να απολαύσετε το σεξ χωρίς άγχος. Εφόσον δεν υπάρχει κάποια σοβαρή επιπλοκή που καθιστά τη σεξουαλική πράξη απαγορευμένη στην κατάστασή σας, μπορείτε να το κάνετε άφοβα, χωρίς προφυλάξεις και χωρίς αγωνία μήπως μείνετε (ή μήπως δεν μείνετε) έγκυος, επειδή είστε ήδη!

2. Πηγαίνει τη σχέση με το σύντροφό σας σε ένα άλλο επίπεδο. Ξαφνικά, εσείς και ο σύντροφός σας μοιράζεστε κάτι συναρπαστικό, κάτι μοναδικό, κάτι υπέροχο. Κι αυτό σας δίνει το δικαίωμα να κάνετε ξανά όνειρα για το μέλλον σας που πλέον περιλαμβάνει και το μωρό σας.

3. Έχετε πάντα τον τρόπο να «σπάτε τον πάγο». Τέλος οι αμήχανες σιωπές όταν προσπαθείτε να πιάσετε κουβέντα με κάποιον που μόλις σας σύστησαν. Με το που αποκαλύπτετε την κοιλιά σας, όλοι έχουν να πουν μια καλή κουβέντα και να σας δώσουν μια συμβουλή (καλά, αυτό δεν είναι πάντα καλό)!

4. Οι επιθυμίες σας είναι διαταγές! Θέλετε να φάτε κι  άλλο παγωτό αλλά τελείωσε; Πρέπει να κατεβάσετε τα καλοκαιρινά αλλά «πώς να γίνει μ’ αυτή την κοιλιά;». Απλά πείτε το και όλο και κάποιος θα φροντίσει να ικανοποιηθεί η επιθυμία σας.

5. Μπορείτε να νιώσετε και να δείτε ένα μικροσκοπικό ανθρώπινο πλάσμα να κινείται και να μεγαλώνει μέσα σας. Και θα είναι ό,τι πιο συναρπαστικό σας έχει συμβεί.

6. Θα πάρετε –επιτέλους- μια άδεια από τη δουλειά που διαρκεί αρκετούς μήνες. Και επιπλέον κανείς δεν θα μπορεί να σας απολύσει για τον επόμενο χρόνο. Στις μέρες μας, δεν το λες και λίγο!

7. Πηγαίνετε για ψώνια χωρίς ενοχές. Επειδή ασφαλώς και είναι απαραίτητο να πάρετε ένα καινούριο ρούχο (δεν σας κάνει πια τίποτα) και να αγοράσετε τα πρώτα απαραίτητα του μωρού (που, παρεμπιπτόντως, είναι τόοοοοοσο χαριτωμένα)!

8. Τρώτε ό,τι θέλετε. Εντάξει, δεν λέμε να μην έχετε κανέναν έλεγχο πάνω στη διατροφή σας, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι αναμενόμενο να πάρετε κάποια κιλά, οπότε… τι λέτε για άλλο ένα κομμάτι πίτσα;

9. Το στήθος σας είναι καλύτερο από ποτέ! Τόσο σφριγηλό, εντυπωσιακό και πληθωρικό μπούστα δεν θυμάστε να είχατε δει ποτέ ξανά κοιτάζοντας τον καθρέφτη. Χαρείτε το όσο κρατήσει…

10. Έχετε μια καλή δικαιολογία για όλα. Αργήσατε στο γραφείο; Φταίνε οι πρωινές ναυτίες. Ξεχάσατε να πάρετε δώρο για τα γενέθλια της κουμπάρας σας. Τελικά, αυτό που λένε ότι οι έγκυες παθαίνουν αμνησία, είναι γεγονός!

11. Δεν είστε ποτέ μόνη. Είστε ένα με το μωρό σας 24 ώρες το 24ωρο. Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε, μένετε σιωπηλή και προσπαθείτε να αφουγκραστείτε τις κινήσεις του. Κι όταν όλοι δείχνουν να βαριούνται αφόρητα σ’ αυτό το ατελείωτο meeting, εσείς έχετε στραμμένο το ενδιαφέρον σας σε κάτι συναρπαστικό –αλλά αυτό είναι το μυστικό σας!

12. Εννέα ολόκληροι μήνες χωρίς «δύσκολες» μέρες. Αν υπολογίσουμε και το θηλασμό… μπορείτε να ξεχάσετε την περίοδο, μαζί με τις ημικρανίες, τις κράμπες και τη δυσφορία που σας προκαλεί για πολύ καιρό.

13. Ακόμα και οι άγνωστοι είναι καλοί μαζί σας. Οι άνθρωποι σας χαμογελούν, σάς πιάνουν την κουβέντα και σας δίνουν ευχές. Στο μετρό σάς  προσφέρουν τη θέση τους και κοιτάζουν τρυφερά την κοιλιά σας.

14. Έχετε το ιδανικό επιχείρημα για να την πέφτετε για ύπνο όποτε σας κάνει κέφι. Ξέρεις πόσο κουραστικό είναι να μεγαλώνει ένας άνθρωπος μέσα σου;

15. Είναι (μόνο) η αρχή μιας καινούριας, υπέροχης φάσης της ζωής σας.