Print this page

Έγκυος το καλοκαίρι; Έξι κόλπα για να νιώσετε δροσιά στη στιγμή!

Αντιμετωπίστε τη ζέστη γρήγορα, έξυπνα και απολύτως φυσικά!

Όσες έχουμε γεννήσει μέσα στο καλοκαίρι ή νωρίς το φθινόπωρο ξέρουμε από πρώτο χέρι ότι δεν υπάρχει πιο δύσκολη περίοδος να διανύεις τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης από τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Εάν λοιπόν βρίσκεστε σε αυτή τη φάση και αναζητάτε απεγνωσμένα τρόπους να νιώσετε έστω και για λίγο δροσιά μέσα στον καύσωνα, δοκιμάστε τα tips που σας προτείνουμε:

 

Βρέξτε τους καρπούς σας

Το εσωτερικό των καρπών μας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που εκπέμπουν τη μεγαλύτερη θερμότητα (γι’ αυτό άλλωστε συνηθίζουμε να ψεκάζουμε εκεί το άρωμά μας). Εάν βάλετε τα χέρια σας κάτω από τρεχούμενο νερό θα νιώσετε αμέσως μια ευχάριστη δροσερή αίσθηση, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας στο αίμα που διέρχεται από τις φλέβες στο συγκεκριμένο σημείο θα ταξιδέψει άμεσα σε όλο σας το σώμα.

Προτιμάτε τροφές που είναι πλούσιες σε νερό

Εκτός από τα να πίνετε πολύ νερό, μπορείτε να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας και επιλέγοντας τροφές που έχουν μεγάλη συγκέντρωση νερού, όπως το καρπούζι. Επιπλέον, οι τροφές που χωνεύονται εύκολα, όπως τα λαχανικά, δεν μας θερμαίνουν τόσο όσο κάτι πιο βαρύ και δύσπεπτο.

Φτιάξτε σπιτικές γρανίτες

Δροσιστείτε χωρίς να πάρετε πολλές θερμίδες, με ζουμερές γρανίτες που θα φτιάξετε μόνη σας αναμειγνύοντας στο μπλέντερ φρούτα ή ανακατεύοντας άπαχο γιαούρτι με χυμό φρούτων. Βάλτε τα σε κεσεδάκια από γιαούρτι, αφήστε τα στην κατάψυξη και μόλις το υγρό σταθεροποιηθεί, βυθίστε στο κέντρο ξυλάκια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές πλαστικές θήκες για παγωτό.  

Ντυθείτε έξυπνα

Φορέστε ρούχα από φυσικά υλικά (βαμβάκι, λινό) που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, σε φαρδιά άνετη γραμμή. Προσέξτε επίσης τα εσώρουχά σας, πρέπει να είναι βαμβακερά και να μη σας στενεύουν καθόλου.

Φτιάξτε ένα δροσιστικό σπρέι προσώπου

Σε μισό φλιτζάνι βραστό νερό προσθέστε τρία κουταλάκια φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου, ένα κουταλάκι φύλλα μαϊντανού και ένα κουταλάκι άνηθο. Αφήστε τα λίγα λεπτά και στη συνέχεια, σουρώστε το νερό και προσθέστε ένα ποτήρι μεταλλικό νερό. Βάλτε στο σε βαποριζατέρ, αφήστε το στο ψυγείο να κρυώσει καλά και ψεκάστε το πρόσωπο, αλλά και τα χέρια ή τα πόδια σας για άμεση αίσθηση δροσιάς. Αν θέλετε, φτιάχνετε περισσότερο και το κρατάτε στο ψυγείο μέχρι δύο μέρες.

Βάλτε τα σεντόνια στο ψυγείο

Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ γιατί το κρεβάτι σας μοιάζει να είναι βγαλμένο από τα… καζάνια της κόλασης, δοκιμάστε να αφήσετε τα σεντόνια και τη μαξιλαροθήκη σας για λίγη ώρα στο ψυγείο. Στρώστε τα, ξαπλώστε και… καλή σας νύχτα!