Print this page

5 κανόνες για μια εγκυμοσύνη με στυλ

Πολλές γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους νιώθουν πως ό,τι κι αν φορέσουν μοιάζουν με αντίσκηνο! Κι όμως, είναι δυνατό να είστε έγκυος χωρίς να χάσετε το στυλ σας!

Παρόλο που δεν χρειάζεται να επενδύσει μια γυναίκα πολλά χρήματα για να αγοράσει ρούχα που θα φορέσει μόνο για λίγους μήνες –ιδιαίτερα στις μέρες μας- αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αναγκασμένη να κυκλοφορεί κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εγκυμοσύνης της ατημέλητη και χωρίς καμία αίσθηση του στυλ. Αντιθέτως, μια έγκυος –χάρη και στην υπέροχη λάμψη στο δέρμα, τα πλούσια μαλλιά και το πληθωρικό μπούστο που αποκτά σ’ αυτή τη φάση της ζωής της- μπορεί να είναι πραγματικά γοητευτική και κομψή. Αρκεί, να ακολουθήσει κάποιους βασικούς κανόνες, όπως:

Αποκτήστε κάποια βασικά κομμάτια

28194c71acfba15d3abdc6a811ebdcb1

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε για ρούχα εγκυμοσύνης. Αντίθετα, επιλέξτε κομμάτια που μπορείτε να φορέσετε και μετά τη γέννα (έτσι κι αλλιώς θα χρειάζεστε και μετά κάποια πιο άνετα ρούχα, μέχρι να χαθούν τα κιλά). Τα κομμάτια-κλειδιά του στυλ σας αυτή την περίοδο είναι πουκάμισα, μπλουζάκια, κολάν και ζακέτες σε άνετη φόρμα και από ελαστικά υφάσματα. Επίσης, ένα σακάκι σε εφαρμοστή γραμμή θα σας χαρίσει μια πιο κομψή σιλουέτα, ενώ θα μπορείτε να το φοράτε ανοιχτό ακόμα κι όταν η κοιλιά μεγαλώσει πολύ. Επιλέξτε ρούχα από καλής ποιότητας υφάσματα που αναπνέουν και που μπορούν να ακολουθούν τις γραμμές του σώματος που αλλάζουν κάθε τόσο –χωρίς να δείχνουν ξεχειλωμένα.

Βρείτε το σωστό τζην παντελόνι

pregnancey jeans

Αυτό είναι ένα από τα λίγα κομμάτια που είναι ίσως προτιμότερο να το αγοράσετε από μια συλλογή ρούχων εγκυμοσύνης. Είναι βέβαιο πως θα βγάλει τα λεφτά του γιατί θα το φοράτε σχεδόν κάθε μέρα –από το πρωί με ένα απλό μπλουζάκι μέχρι το βράδυ με σακάκι και λαμπερά αξεσουάρ. Σε αντίθεση με ένα κανονικό τζην σε φαρδιά γραμμή που θα μπορούσε επίσης να σας βολέψει, το τζην εγκυμοσύνης έχει ελαστική μέση που δεν ενοχλεί στην κοιλιά και είναι πολύ άνετο.

Αποφύγετε τον πειρασμό να ντύνεστε με τα ρούχα του άντρα σας

pregnancy style

Όλα αυτά τα φαρδιά T-shirts και τα XL πουκάμισα μοιάζουν μια χαρά λύση για τις μέρες που δεν έχετε τίποτα να φορέσετε και είναι πράγματι μια χαρά όταν είστε μέσα στο σπίτι, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγάλα (ακόμη και για το καινούριο δικό σας μέγεθος). Φορώντας πιο εφαρμοστά θηλυκά κομμάτια (όπως μπλουζάκια που ακολουθούν τη γραμμή του σώματός σας και κοντές φούστες) η σιλουέτα σας δείχνει πιο κομψή, ενώ επιτρέπει να μη «χάνονται» μέσα τους τα σημεία που παραμένουν λεπτά, όπως τα χέρια και τα πόδια σας.

Λατρέψτε τη γραμμή αμπίρ

8fe5b632ab96e450c1216e5fd7c80b4c

Τα φορέματα, οι μπλούζες και τα πουκάμισα σε γραμμή αμπίρ, αυτά δηλαδή που είναι σχετικά εφαρμοστά ψηλά και ανοίγουν ακριβώς κάτω από το στήθος, είναι ιδανικά για εσάς. Μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους κομμάτια σε πολλά μαγαζιά με γυναικεία ρούχα κι έτσι δεν χρειάζεται να πάρετε ρούχα εγκυμοσύνης, ενώ θα μπορείτε να τα φοράτε και μετά. Προτιμήστε τα μονόχρωμα και χωρίς πολλά κοψίματα, στολίδια ή σχέδια, ώστε να δείχνουν πιο «καλά», ακόμα κι δεν τα πληρώσατε ακριβά.

Δώστε προσοχή στα εσώρουχα

pregnant underwear

Δεν είναι μόνο ότι τα στενά εσώρουχα δεν κολακεύουν καθόλου τη σιλουέτα σας αλλά επιπλέον δεν είναι καθόλου άνετα και μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε δυσφορία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Φροντίστε τα σουτιέν σας να υποστηρίζουν καλά το στήθος χωρίς να το σφίγγουν δυσκολεύοντας την αναπνοή και κάνοντας αντιαισθητικά «παχάκια» να πετάνε κάτω από τα ρούχα σας. Εξάλλου, αυτά τα φορέσετε και για όσο χρονικό διάστημα θηλάζετε οπότε μέχρι να επιστρέψει το στήθος και γενικά το σώμα σας στο προηγούμενο μέγεθός του θα έχουν κάνει απόσβεση!