Print this page

15 πράγματα που θα καταλάβουν όσες έμειναν έγκυες μετά από προβλήματα υπογονιμότητας

Για όλα εκείνα τα ζευγάρια που χρειάστηκε να περάσουν από πολύ πόνο, αγωνία και προσπάθεια μέχρι να γίνουν γονείς!

Για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, η είδηση μιας εγκυμοσύνης είναι η πραγματοποίηση του πιο μεγάλου ονείρου που είχαν ποτέ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πάντα ότι η περίοδος που ακολουθεί μέχρι τη γέννηση του μωρού έχει λιγότερο στρες, αγωνία, ακόμα και ενοχή! Εάν κι εσείς ανήκετε σ' αυτά τα ζευγάρια, είναι βέβαιο ότι θα ταυτιστείτε με την ακόλουθη λίστα με αστείες, αλλά και σοβαρές σκέψεις και συνήθειες που υιοθετούν οι γυναίκες που τα κατάφεραν με πολύ κόπο!

Ξέρετε, λοιπόν, ότι αυτή η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα μεγάλου αγώνα και προσπάθειας εάν...

...έχετε ξεκινήσει να παίρνετε βιταμίνες που βοηθούν στην κύηση εδώ και 4 χρόνια.

...έχετε ήδη αρχίσει να φτιάχνετε το βιβλίο αναμνήσεων από τη βρεφική ηλικία του μωρού σας, κολλώντας τον πρώτο υπέρηχο.

...νιώθετε τόση ανακούφιση κάθε φορά που έχετε ναυτία που κάθε εμετός είναι ευκαιρία για γιορτή.

...η ιδέα της φυσιολογικής σύλληψης σας φαίνεται τόσο «παραδοσιακή», σαν την ιδέα του να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι ή να αντικαταστήσετε τις λάμπες στο σπίτι σας με φαναράκια λαδιού.

...αρνείστε να ενθουσιαστείτε και πολύ με την εγκυμοσύνη σας -εξαιτίας του φόβου ότι μπορεί να σας περιμένει ακόμη μία απογοήτευση.

...η φουσκωμένη κοιλίτσα σας σας κάνει να νιώθετε ενοχές απέναντι στις άλλες γυναίκες που γνωρίσατε στα κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης και δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα.

...περνάτε ώρες στο ίντερνετ συγκρίνοντας τις τιμές της ορμόνης HCG σας με άλλων γυναικών με περίεργα κωδικά ονόματα σε διάφορα φόρουμ με θέμα την εγκυμοσύνη.

...νιώθετε πολύ άσχημα όταν παραπονιέστε για τα δυσάρεστα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, γιατί ξέρετε ότι κανονικά θα έπρεπε να είστε ευγνώμων για όλα, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή η δυσκοιλιότητα...

...ζητάτε από το γιατρό σας να κάνετε μερικούς ακόμα υπερήχους, έτσι, για να είστε ήσυχη.

...όταν φτάσετε σ' εκείνο το στάδιο που το στήθος σας δεν είναι πια τόσο πρησμένο και η μυρωδιά του τσιγάρου δεν σας κάνει να θέλετε να τα βγάλετε, σας πιάνει τρόμος!

...ακυρώνετε όλα τα σχέδια που είχατε κάνει για τις διακοπές σας -καλύτερα να μείνετε σπίτι για να είστε ήσυχη.

...αρνείστε να αγοράσετε οτιδήποτε για το μωρό, μέχρι να συμπληρωθούν τουλάχιστον 24 εβδομάδες εγκυμοσύνης.

...πηγαίνετε κάθε τόσο στην τουαλέτα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει αίμα στο εσώρουχό σας.

...η ανακοίνωση ότι πρόκειται για δίδυμα δεν σας προκαλεί καμία έκπληξη (τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να το ξαναπεράσετε).

...το παρακάτω βίντεο με τη γυναίκα που ανακοινώνει στον άντρα της ότι είναι έγκυος μετά από 10 χρόνια γάμου και 5 χρόνια προβλημάτων γονιμότητας, φέρνει δάκρυα στα μάτια σας: