Print this page

3 καλοί λόγοι να μη μάθετε το φύλο του μωρού πριν τον τοκετό

Διατηρήστε το μυστήριο μέχρι το τέλος

Μια από τις πρώτες ερωτήσεις που κάνει κάποιος σε ένα ζευγάρι που περιμέει παιδί είναι «και τι είναι; Αγόρι ή κορίτσι;». Το φύλο του μωρού είναι κάτι που όλοι θέλουν να μάθουν -και πρώτοι από όλους βέβαια οι ίδιοι οι γονείς. Αν το καλοσκεφτείτε όμως ίσως υπάρχει κάποιος λόγος που η φύση έχει προνοήσει ώστε το εάν πρόκειται για αγόρι ή για κορίτσι να μην αποκαλύπτεται πριν τον τοκετό. Έτσι, μπορεί κι εσείς να θελήσετε να πείτε στο γιατρό σας να μην προδώσει ακόμα το μυστικό του μωρού σας γιατί...

...αν έχετε ήδη στο μυαλό σας τι θα θέλατε να είναι θα απογοητευτείτε

Όλοι εύχονται να αποκτήσουν ένα γερό μωρό, κάποιοι όμως διατηρούν μια κρυφή (ή φανερή) ελπίδα αυτό το μωρό να είναι αγόρι ή κορίτσι. Εάν δεν είναι το φύλο που έχετε ονειρευτεί πιθανότατα θα νιώσετε το «τσίμπημα» μιας μικρής απογοήτευσης. Εάν όμως η είδηση του φύλου έρθει τη στιγμή του τοκετού, θα έχει πολύ μικρότερη σημασία μέσα στο πέλαγος των συναισθημάτων που θα σας κατακλύσουν καθώς θα παίρνετε για πρώτη φορά το παιδί στην αγκαλιά σας και, ειλικρινά, δεν θα σας νοιάζει καθόλου εάν είναι αγόρι (ενώ θα θέλατε κορίτσι) ή το αντίθετο.

...θα γεμίσετε από ένα σωρό ροζ ή γαλάζια ρούχα

Όταν οι συγγενείς και οι φίλοι σας ξέρουν τι είναι το μωρό που περιμένετε, το πιθανότερο είναι να σας γεμίσουν με δώρα που φέρουν το στερεοτυπικό χρώμα του φύλου -ακόμα κι αν σιχαίνεστε το ροζ ή το γαλάζιο. Ενώ εάν το θέμα του φύλου παραμένει ασαφές, θα έχουν περισσότερες επιλογές ανάμεσα σε «ουδέτερα» χρώματα -κι έτσι θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σε επόμενο παιδί, είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι.

...κάποιοι θα έχουν άποψη για το όνομα από πολύ νωρίς

Εάν δεν ανήκετε στις οικογένειες που έχουν λύσει το θέμα του ονόματος του παιδιού και δεν έχετε συμφωνήσει πώς θα το βγάλετε σε περίπτωση που είναι αγόρι και πώς σε περίπτωση που είναι κορίτσι, ίσως είναι προτιμότερο να το αφήσετε για έκπληξη! Διαφορετικά, οι εντάσεις ανάμεσα στους γονείς, τους συμπέθερους και όποιον άλλον έχει άποψη κινδυνεύουν να διαρκέσουν για πάρα πολύ καιρό!