Print this page

6 «άλλοι» λόγοι για να θηλάσετε

Εκτός από το ότι το γάλα σας είναι ό,τι πιο πολύτιμο για το παιδί σας!

Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ήδη πόσα πολλά είναι τα οφέλη του θηλασμού, τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα (εάν όμως χρειάζεστε μια επανάληψη, κάντε κλικ εδώ). Ίσως όμως δεν έχετε σκεφτεί μερικές ακόμα ευκολίες που σας προσφέρει. Προτιμήστε, λοιπόν, να θηλάσετε γιατί -εκτός από όλα τα άλλα...

Δεν θέλετε να κουράζεστε. Ποιος θέλει να έχει να πλένει μερικά ακόμα μπιμπερό, θηλές και κατσαρολάκια, ιδιαίτερα όταν ήδη έχει να κάνει τόσες έξτρα δουλειές μετά τον ερχομό του μωρού; Αντίθετα, με το θηλασμό, δεν έχετε κανένα τζάτζαλο να περιμένει άπλυτο στο νεροχύτη σας.

Είναι οικονομικό. Ή μάλλον, ακόμα καλύτερα, είναι εντελώς δωρεάν! Αντίθετα από το γάλα σε σκόνη που είναι αρκετά ακριβό, ιδιαίτερα εάν πρόκειται για κάποιο «ειδικό» γάλα με το οποίο θα αντιμετωπίσετε παλινδρομήσεις, δυσπεψίες κ.λπ. -πράγματα που σπανίως συμβαίνουν στα μωρά που θηλάζουν.

Σας αρέσει ο ύπνος. Ακόμα κι αν στο μωρό σας δεν πολυαρέσει και ξυπνάει πολλές φορές μέσα στη νύχτα για να φάει, είναι απείρως πιο ξεκούραστο να το βάζετε στο στήθος και να λαγοκοιμάστε όσο πίνει το γάλα του από το να πρέπει να σηκωθείτε, να πάτε στην κουζίνα, να ετοιμάσετε το γάλα, να το φέρετε στη σωστή θερμοκρασία κ.λπ κ.λπ.

Είναι μια πολύ καλή δικαιολογία. Θέλει η πεθερά σας να έρθει επίσκεψη για να δει το μωρό; Ίσως αργότερα γιατί τώρα έχετε να θηλάσετε... Πρέπει το πρωτότοκο παιδί σας να κάνει τα μαθήματά του; Ας το βοηθήσει ο μπαμπάς, εσείς έχετε να θηλάσετε το μωρό. Είναι στο σπίτι άνω κάτω και όπου να 'ναι έρχονται φίλοι σας; «Μαζέψτε λίγο γιατί εγώ έχω να θηλάσω το μωρό». Καταλαβαίνετε, έτσι δεν είναι;

Είναι γρήγορο. Το παιδί κλαίει και οδύρεται από την πείνα; Με το θηλασμό θα ικανοποιήσετε το αίτημά του για γάλα σε δευτερόλεπτα, χωρίς να το αναγκάσετε να περιμένει μέχρι να ετοιμάσετε όλα τα συμπράγκαλα.

Δεν χρειάζεται να θυμάστε κάτι. Σ' αυτή τη φάση της ζωής σας, που ξεχνάτε ακόμα και να βγάλετε την πιτζάμα για να φορέσετε ένα παντελόνι πριν βγείτε από την πόρτα, υπάρχουν στιγμές που είναι πραγματικά αδύνατο να θυμάστε πόσες κουταλιές γάλα σε σκόνη έχετε ήδη ρίξει στο νερό... Επίσης, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας το στήθος σας, όπου κι αν πηγαίνετε -κάτι που δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά για σκόνες, μπιμπερό, βραστήρες κ.λπ.