Print this page

7 πράγματα που θα καταλάβει μόνο όποια είναι έγκυος στον 9ο μήνα

Υπομονή! Η πολυπόθητη στιγμή είναι πολύ κοντά!

Η εγκυμοσύνη είναι ένα υπέροχο ταξίδι. Μέρα με τη μέρα, ένας άνθρωπος σχηματίζεται μέσα στο σώμα μας κι αυτό είναι από μόνο του ένα θαύμα! Οι πρώτες αδύναμες κλωτσιές του μωρού, η αίσθηση του να κάνει... κωλοτούμπες μέσα στη μήτρα, η προσμονή που μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η κοιλιά, είναι μοναδικές εμπειρίες.... Μέχρι που φτάνουν οι τελευταίες εβδομάδες και νιώθεις πια πως έχεις χορτάσει προσμονή, κλωτσιές και εγκυμοσύνη και το μόνο που θέλεις είναι να γεννήσεις, να μπορέσεις να ξανακοιμηθείς μπρούμυτα και σταματήσει η συχνοουρία! Γι' αυτό, όσες μετρούν τις (ατελείωτες) τελευταίες μέρες της κύησης θα καταλάβουν τι εννοούμε όταν λέμε:

Το να σου πέσει κάτι κάτω είναι απλώς καταστροφικό

Είναι σχεδόν αδύνατο να σκύψεις λυγίζοντας τη μέση, αλλά και το να χαμηλώσεις τα γόνατα για να πιάσεις τα κλειδιά που έπεσαν στο πάτωμα είναι επίσης βασανιστικό! Άσε που κανείς δεν εγγυάται ότι θα μπορέσεις να σηκωθείς ξανά όρθια! Οτιδήποτε βρίσκεται κάτω από το ύψος του χεριού σου, απλώς δεν υπάρχει!

Ο χρόνος σταματά

Για μια έγκυο οι τελευταίες 30 ημέρες της εγκυμοσύνης κυλούν πιο αργά από τους προηγούμενους οχτώ μήνες. Ο χρόνος μοιάζει να μην προχωράει και εκείνη η πιθανή ημερομηνία τοκετού φαντάζει απίθανο να φτάσει επιτέλους!

Οποιαδήποτε μετακίνηση μοιάζει βουνό

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, οι περισσότερες έγκυες είναι γεμάτες ενέργεια. Ε, λοιπόν, όλη αυτή η ενέργεια εξαφανίζεται όσο πλησιάζουν προς το τέλος της εγκυμοσύνης. Λίγο η δυσκολία στον ύπνο, λίγο η αύξηση του βάρους, λίγο τα πρηξίματα κ.λπ., ακόμα και η σκέψη να βγεις από το σπίτι είναι κουραστική!

Πρήξιμο παντού!

Δεν είναι μόνο η κοιλιά που μεγαλώνει. Ξαφνικά, τα πόδια, οι αστράγαλοι, ακόμα και τα δάχτυλα των χεριών δείχνουν σαν να είναι κάποιου άλλου! Κατά τον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης, κάθε σημείο του σώματος σχεδόν παραμορφώνεται από την κατακράτηση υγρών. Πλέον δεν αναρωτιέσαι μόνο πότε θα σου χωρέσει ξανά το τζιν σου, αλλά κι αν θα χωρέσεις ποτέ πάλι στα παπούτσια σου!

Τίποτα δεν είναι βολικό

Ούτε ο καναπές, ούτε το περπάτημα, ούτε η οδήγηση, ούτε καν το κρεβάτι! Επιπλέον, δεν υπάρχει πουθενά η ιδανική θερμοκρασία, το φαγητό που δεν σε κάνει να φουσκώνεις και η τέλεια καρέκλα από την οποία μπορείς να σηκωθείς χωρίς κόπο!

Οτιδήποτε συμβαίνει θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι ο τοκετός ξεκινά

Αυτό το σφίξιμο χαμηλά στην κοιλιά, μήπως είναι σύσπαση; Και το χέρι γιατί μούδιασε; Κατουριέμαι ή έσπασαν τα νερά; Έχω εξάψεις ή μήπως γεννάω; Ηρεμήστε... Όταν εκείνη η ώρα φτάσει, να είστε σίγουρη ότι δεν θα αναρωτιέστε, θα είστε σίγουρη!

Το μωρό μοιάζει περισσότερο με άλιεν

Το μωρό έχει ξεκινήσει να κάνει γυμναστική εκεί μέσα και κλωτσάει, διπλώνεται και τεντώνεται σε κάθε ευκαιρία. Η κοιλιά μετακινείται πότε από εδώ και πότε από εκεί κι εσείς το μόνο που θέλετε είναι να σταματήσετε να παρατηρείτε τις κινήσεις του και να σφίξετε επιτέλους στην αγκαλιά σας αυτό το παράξενο ανθρωπάκι!