Print this page

Έγκυος στο δεύτερο παιδί; 10 χρήσιμες συμβουλές!

Πρακτικές συμβουλές που θα βοηθήσουν λίγο πριν αλλά και αφότου αποκτήσουμε το δεύτερο μωρό!

- Κανονίζουμε από πριν ποιος θα φροντίσει το μεγαλύτερο παιδί όταν χρειαστεί να πάμε στο νοσοκομείο για να γεννήσουμε είτε αν αυτό συμβεί πολύ νωρίς το πρωί είτε μέσα στη νύχτα. Μπορεί να είναι κάποιος συγγενείς, φίλος ή γείτονας.

- Ετοιμάζουμε μια τσάντα με τα απαραίτητα για το πρώτο παιδί μας και λαμβάνουμε υπόψη μας που θα το αφήσουμε όταν εμείς πάμε στο νοσοκομείο, πόσες μέρες θα λείψουμε ή αν τελικά φύγουμε πρωί ή βράδυ: Μια αλλαξιά ρούχα, ένα ζευγάρι πιτζάμες, πάνες, υγρά μαντηλάκια καθαρισμού, σνακ.

- Φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα με ό,τι κάνει το παιδί μας όλη την μέρα, για να βοηθήσουμε όποιον τον φροντίζει όσο καιρό εμείς λείπουμε αλλά και για να μην αλλάξει εντελώς η ρουτίνα του παιδιού. Το πρόγραμμα ενδεικτικά μπορεί να περιλαμβάνει: τι ώρα ξυπνάει και τι ώρα πάει στο κρεβάτι, ποιες ώρες τρώει.
- Σημειώνουμε στο ίδιο πρόγραμμα τυχόν ιδιαιτερότητας του παιδιού που σίγουρα θα βοηθήσουν τον άνθρωπο που θα αναλάβει να το φροντίσει όσο εμείς λείπουμε. Αλλεργίες, αγαπημένο του φαγητό, τυχόν ιδιαιτερότητες ή λέξεις που εμείς μόνο ως γονείς του καταλαβαίνουμε.

- Πλένουμε και καθαρίζουμε πράγματα που είχαμε αποθηκεύσει και που θα χρειαστούμε για το δεύτερο παιδί, όπως άσπρα κορμάκια, κουβέρτες, σεντόνια. Επίσης καθαρίζουμε έπιπλα και συσκευές όπως κούνια ή κάθισμα αυτοκινήτου

- Επιβεβαιώνουμε ότι όλα όσα έχουμε δουλεύουν, αν όχι επιδιορθώνουμε, βάζουμε νέες μπαταρίες και αν χρειαστεί πετάμε.

- Κανονίζουμε να κάνουμε κάτι σπέσιαλ με το πρώτο μας παιδί. Μια επίσκεψη fun πάρκο, μια μονοήμερη εκδρομή για τελευταία φορά πριν αλλάξει η ζωή του και γίνει η/ο μεγαλύτερη/ος αδελφή/αδελφός. 

- Φροντίζουμε να προμηθευτούμε μεγάλες ποσότητες από αναλώσιμα όπως σαμπουάν, οδοντόπαστα, καθαριστικά, χαρτικά κλπ. Σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με το φαγητό αλλά με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουμε τη συχνότητα που θα πηγαίνουμε στο σούπερμαρκετ.

- Αποστειρώνουμε ό,τι χρειάζεται: πιπίλες, μπιμπερό, πιατάκια του πρώτου μας παιδιού. Απλά τα βυθίζουμε σε βραστό νερό, τα αφήνουμε λίγο και μετά τα βγάζουμε έξω για να στεγνώσουν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να αγοράσουμε καινούργια εκτός εάν το πρώτο μας είναι αγόρι και δεν θέλουμε στο δεύτερο (που είναι κορίτσι) να χρησιμοποιούμε πιάτα με μασκότ ομάδας ποδοσφαίρου!

- Κάνουμε baby shower. Μια συνήθεια σχετικά πρόσφατη στην Ελλάδα αλλά διασκεδαστική και χρήσιμη. Είναι ωραία να δούμε φίλες και συγγενείς λίγο πριν γεννήσουμε και σίγουρα θα μας δωρίσουν πράγματα που μας λείπουν. Θα είναι τόσο όμορφο όταν αργότερα χρησιμοποιούμε τα δώρα και μνημονεύουμε την θεία ή την κολλητή φίλη που μας τα έκανε !