Print this page

Όσα χρειάζεται να ξέρετε για την εγκυμοσύνη σας

 Είναι πολύ όμορφο ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου θα σας δώσουν πολλές και διάφορες συμβουλές. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όπως:             

Η ζωή σας θα αλλάξει αμέσως μόλις μάθετε πως είστε έγκυος. Να χαρείτε την εγκυμοσύνη σας όσο μπορείτε περισσότερο.

Τα συναισθήματα σας όσο είστε έγκυος θα αλλάζουν από την μία στιγμή στην άλλη. Από την μία γελάτε και μέσα σε ένα λεπτό βάζετε τα κλάματα χωρίς λόγο. Αυτό οφείλεται στις ορμόνες σας.

Θα κάνετε πολλές επισκέψεις στο νοσοκομείο κυρίως κατά την διάρκεια του τελευταίου τριμήνουΟι εμετοί και οι ζαλάδες θα σας ταλαιπωρήσουν στο πρώτο τρίμηνο και ίσως σας ενοχλεί ιδιαίτερα μια συγκεκριμένη γεύση ή μυρωδιά

Προσπαθήστε να χάσετε βάρος τώρα αν δεν είστε έγκυος.

Μην αγχώνεστε, μην πιέζεστε για να κρατήσετε σε ισορροπία τις ορμόνες σας. Επίσης έτσι θα βοηθήσετε και την υγεία του μωρού σας.

Αγνοήστε την συμβουλή «φάτε για δύο». Καλύτερα να προτιμήσετε μια ισορροπημένη, θρεπτική δίαιτα.

Το βάρος που κερδίζετε στην εγκυμοσύνη θα είναι πολύ δύσκολο να το χάσετε αργότερα. Προσέχετε λοιπόν για να (μην) έχετε!

Θα περιμένετε με αγωνία να αισθανθείτε το μωρό να κλωτσάει ή να κουνιέται. Μόλις αρχίσει όμως, μπορεί να μην σας αφήνει να κοιμηθείτε τα βράδια.

Τα πόδια σας θα πρηστούν και όταν πλησιάζετε προς το τέλος της εγκυμοσύνης ενδέχεται να μην μπορείτε να τα δείτε

Δεν θα έχετε (φυσικά) περίοδο όμως μετά τη γέννα μπορεί η περίοδος να κρατήσει και 6 μήνες!

Θα ακουμπάτε την κοιλιά σας συχνά, ιδιαιτέρως μετά το δεύτερο τρίμηνο. Ξένοι θα ακουμπούν ή θα τρίβουν την κοιλιά σας αλλά αν δεν αισθάνεστε άνετα να τους ζητάτε ευγενικά να μην το κάνουν.

Το στήθος σας θα μεγαλώσει, γι'αυτό καλό είναι να πάρετε σουτιέν μητρότητας το τελευταίο τρίμηνο και σίγουρα σουτιέν θηλασμού!

Μπορεί να έχετε ή μπορεί και να μην έχετε λιγούρα για συγκεκριμένο φαγητό

Τα μαλλιά σας θα πυκνώσουν και θα είναι λαμπερά λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης. Μετά τη γέννα όμως θα χάσετε αρκετά.

Δεν λάμπουν όλες οι έγκυες. Κάποιες μπορεί να αποκτήσουν ακμή.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ρούχα μητρότητας. Μπορείτε να έχετε ρούχα σε μεγαλύτερο μέγεθος που θα σας χρησιμεύσουν και μετά την εγκυμοσύνη

Μπορεί να δείτε περίεργα όνειρα, για το αγέννητο μωρό σας ή ανθρώπους από το παρελθόν.

Μπορεί να σας φύγουν ούρα ενόσω φταρνίζεστε, μην αισθανθείτε περίεργα, όμως να κάνετε ασκήσεις Kegels που θα σας βοηθήσουν πολύ.

Μην αισθάνεστε ενοχές αν δεν σας αρέσει η περίοδος της εγκυμοσύνης. Είναι λογικό να μην σας αρέσει που το σώμα σας φουσκώνει μέρα με τη μέρα. Θυμηθείτε, πως μέσα σας μεγαλώνει ένα άλλο ανθρώπινο πλάσμα, ένα θαύμα που μόνο το γυναικείο ανθρώπινο σώμα μπορεί να κάνει!

Θα σας λείψει ο καιρός που ήσασταν έγκυος όταν θα έχετε φέρει στον κόσμο το μωρό σας.