Print this page

Babymoon | Πώς θα οργανώσετε μια μικρή εξόρμηση πριν έρθει το μωρό

Όλα και περισσότερα ζευγάρια κανονίζουν ένα babymoon, δηλαδή μια εκδρομή για τους μελλοντικούς γονείς προκειμένου να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν λίγο πριν έρθει στον κόσμο το μωρό τους. Κι η αλήθεια είναι πως δεν είναι κακή ιδέα -γνωρίζοντας ότι είναι η τελευταία περίοδος που μπορούν να κάνουν πρόγραμμα για τη ζωή τους! Σε λίγο «κουμάντο» θα κάνει το μωρό και όλα θα κινούνται γύρω από τις δικές του ανάγκες. Εάν, λοιπόν, είστε έγκυος -και εφόσον ο γυναικολόγος σας επιτρέπει τις μετακινήσεις- ίσως πρέπει να σκεφθείτε μήπως κάνετε κι εσείς ένα babymoon. Να τι πρέπει να λάβετε υπόψη:

Πότε να πάτε

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, η ιδανική περίοδος για να ταξιδέψει μια έγκυος με άνεση και ασφάλεια είναι μετά της 14ης και της 28ης εβδομάδας. Επιπλέον, στο δεύτερο τρίμηνο, έχουν περάσει οι ναυτίες και το αίσθημα κόπωσης των πρώτων εβδομάδων, ενώ η κοιλιά δεν είναι ακόμα πολύ μεγάλη ώστε να εμποδίσει την κίνηση.

Διαβάστε κι εδώ όσα πρέπει να ξέρετε για το baby shower...

Πώς να πάτε

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που θα ορίσουν και το μέρος όπου θα πάτε για babymoon είναι ο τρόπος μεταφοράς που σας φαίνεται πιο βολικός. Εάν πρόκειται να πάτε οδικώς, καλό είναι το ταξίδι να μην είναι μεγαλύτερο από έξι ώρες, ενώ είναι σημαντικό να κάνετε συχνές στάσεις για να κινείστε. Το τρένο είναι μια καλή επιλογή γιατί σας επιτρέπει να περπατάτε όποτε θέλετε -αλλά και να χρησιμοποιείτε την τουαλέτα, κάτι που μάλλον θα χρειαστεί να κάνετε πολλές φορές. Τέλος, εάν επιλέξετε το αεροπλάνο, αναζητήστε την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας της επιλογής σας σχετικά με τις εγκύους. Κάποιες εταιρείες απαγορεύουν σε όσες είναι 36 εβδομάδων και πάνω να πετούν ή ζητούν ιατρική βεβαίωση. Επίσης, μην ξεχνάτε να σηκώνεστε και να περπατάτε κάθε τόσο για να αποφύγετε τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων -επιλέξτε θέση στο διάδρομο για να μη νιώθετε άσχημα για τους άλλους επιβάτες όταν θα θέλετε να σηκωθείτε.

Τι να πάρετε μαζί σας

Προφανώς τα ρούχα που θα χρειαστείτε έχουν άμεση σχέση με τον προορισμό σας, οπότε αφήνουμε επάνω σας την επιλογή. Ωστόσο, μην παραλείψετε να πάρετε μαζί σας νερό, βιβλίο ή περιοδικά, φωτογραφική μηχανή, φορτιστές, παντόφλες και το μαξιλάρι σας -εάν δυσκολεύεστε στον ύπνο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να πάρετε μαζί σας τα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός σας αλλά και τις τελευταίες εξετάσεις για την περίπτωση που κάτι συμβεί και χρειαστείτε κάποια ιατρική συμβουλή στον τόπο διαμονής σας.

 Διαβάστε κι εδώ πόσο νερό πρέπει να πίνει μία έγκυος...