Print this page

6 φωτογραφίες που πρέπει να βγάλετε την πρώτη μέρα της ζωής του μωρού σας

Για να τις χαζεύετε με νοσταλγία τα επόμενα χρόνια!

Είναι σίγουρο ότι η γέννηση του μωρού σας θα είναι η αφορμή για να βγάλετε χιλιάδες φωτογραφίες. Είναι λογικό... τα πάντα είναι τόσο συγκλονιστικά υπέροχα και τόσο καινούρια που θέλετε να τα απαθανατίσετε! Επειδή όμως κάποια πράγματα γίνονται μόνο μια φορά, καλό είναι μαζί με το βαλιτσάκι για το μαιευτήριο να ετοιμάσετε και μια λίστα με τις φωτογραφίες που πρέπει να βγάλετε -εκτός από τις εκατοντάδες άλλες- την πρώτη μέρα που θα περάσετε μαζί με το μωρό σας. Και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε αυτές:

Η πρώτη συνάντηση με τον μπαμπά

Η αλήθεια είναι ότι οι μέλλοντες μπαμπάδες δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν εύκολα τι είναι αυτό που θα συμβεί στη ζωή τους. Τουλάχιστον όχι όσο μπορεί η μαμά που, έχοντας το μωρό στην κοιλιά της για μήνες, προσαρμόζεται σιγά σιγά στο νέο της ρόλο. Ωστόσο, υπάρχει μια αόρατη δύναμη που δένει το μωρό με το μπαμπά του για πάντα από τη στιγμή που θα συναντηθούν. Φροντίστε να την απαθανατίσετε.

Η μαμά με το παιδί

Μπορεί να φαίνεται προφανές -ασφαλώς και θα βγάλετε πολλές φωτογραφίες με το μωρό- όμως στην πραγματικότητα, αμέσως μετά τη γέννα οι προβολείς πέφτουν στο μωρό και δεν αποκλείεται όσοι τραβούν τις φωτογραφίες να παραλείψουν να «ανοίξουν» το πλάνο ώστε να συμπεριλάβουν και τη μητέρα. Βεβαιωθείτε ότι κάποιος θα αναλάβει να συλλάβει στο φακό τις πρώτες σας στιγμές μαζί με το μωρό σας.

Η πρώτη συνάντηση με τα μέλη της οικογένειας

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που περιμένουν την άφιξη αυτού του μωρού με τόση λαχτάρα όση κι εσείς. Ανάμεσά τους είναι ασφαλώς οι γιαγιάδες και οι παππούδες. Ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για το πρώτο ή για το δέκατο εγγόνι τους, η συγκίνηση είναι πάντα τόσο έντονη που αξίζει να αποτυπωθεί.

Οι εκφράσεις κούρασης

Είναι εξαντλητικό να έρχεσαι στον κόσμο και σίγουρα το μωρό σας τις πρώτες μέρες της ζωής του θα είναι πολύ κουρασμένο. Από την άλλη όμως, όλες αυτές οι γκριμάτσες, τα χασμουρητά, ακόμα και το κλάμα της εξάντλησης ενδείκνυνται για πολύ χαριτωμένες λήψεις.

Το πρώτο τάισμα

Μπορεί να είναι μια αρκετά αγχωτική στιγμή για τις νέες μαμάδες, όμως αξίζει να ζητήσετε από το σύντροφό σας να απαθανατίσει τη σκηνή όπου το νεογέννητο αναζητά τη θηλή για να τραφεί. Αλλά κι αν ταΐζετε με μπιμπερό, και πάλι αυτή η εγγύτητα ανάμεσα στη μαμά και το μωρό την ώρα του ταΐσματος είναι μια υπέροχη εικόνα.

Οι μικρές λεπτομέρειες

Τα ζαρωμένα πατουσάκια, τα σφιχτά κλεισμένα χειλάκια, τα δαχτυλάκια, όλα επάνω στο μωρό σας είναι τόσο όμορφα! Καταγράψτε μία μία τις λεπτομέρειες... Μπορείτε να βγάζετε κάθε χρόνο στα γενέθλιά του παρόμοιες λήψεις από τα χέρια, τα πόδια, τη μύτη κ.λπ. ώστε να μπορείτε συγκρίνοντάς τις να συνειδητοποιείτε πόσο πολύ μεγάλωσε!