Print this page

6 λόγοι που είναι τέλειο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι!

Παρόλο που οι περισσότεροι έχουν την αντίθετη άποψη...

Όταν μάθατε ότι είστε έγκυος, κάποια στιγμή μετά τα Χριστούγεννα, σίγουρα βρέθηκαν πολλοί να σας προειδοποιήσουν πόσο χάλια θα είναι αυτό το καλοκαίρι! Θα είστε με την κοιλιά στο στόμα μέσα στον καύσωνα, θα νιώθετε βαριά, θα υποφέρετε από τη ζέστη και δεν θα μπορείτε να κάνετε τα μπάνια σας σαν άνθρωπος!

Κι όμως, η καλοκαιρινή εγκυμοσύνη δεν είναι και τόσο δύσκολη -αρκεί να εστιάσει κανείς στα θετικά της υπόθεσης. Γιατί, ασφαλώς και υπάρχουν θετικά και θα σας τα αναλύσουμε αμέσως τώρα!

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για άσκηση

Η γυμναστική στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχεις πολλά πλεονεκτήματα, όμως δύσκολα μια έγκυος θα έβγαινε από το ζεστό σπιτάκι της για να πάει για περπάτημα ή τρέξιμο το καταχείμωνο. Το καλοκαιράκι όμως, μπορείτε κάλλιστα να περπατάμε τις ώρες που δεν κάνει πολύ ζέστη, όπως νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα και το βραδάκι ή ακόμα και να κολυμπάτε που είναι ιδανική άσκηση γι' αυτή την περίοδο της ζωής σας!Και να ξέρετε ότι εκτός από το ότι περνάτε ευχάριστα την ώρα σας κάνετε καλό και στο παιδί σας, αφού η αυξημένη ροή οξυγόνου στους μύες της μητέρας σημαίνει καλύτερη οξυγόνωση και του εμβρύου μέσω του πλακούντα!

Διαβάστε κι εδώ ποια είναι τα ιδανικά σπορ στην εγκυμοσύνη...

Υπάρχει ποικιλία από φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι απαραίτητα στην εγκυμοσύνη και το καλοκαίρι έχετε να διαλέξετε από μια τεράστια ποικιλία. Έχει παρατηρηθεί ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όλοι οι άνθρωποι τείνουμε να τρώμε πιο υγιεινά κι αυτό γιατί αφενός αποφεύγουμε λόγω ζέστης τις πολύ λιπαρές τροφές κι αφετέρου γιατί προτιμάμε τα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού επειδή είναι πολύ νόστιμα.

Η άπλετη ηλιοφάνεια εξασφαλίζει βιταμίνη D

Παρόλο που είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να φοράτε αντηλιακό, περνώντας λίγε λεπτά την ημέρα σε εξωτερικό χώρο εξασφαλίζετε τη βιταμίνη D που είναι απαραίτητη τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας. Μην ξεχνάτε ότι η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης είναι πολύ συχνό φαινόμενο στις εγκύους (και όχι μόνο), ενώ έχει συνδεθεί με προβλήματα στην κύηση όπως εμφάνιση διαβήτη, προεκλαμψίας και μικροβιακής κολπίτιδας.

Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για ρούχα που σας κάνουν

Τα άνετα, φαρδιά καλοκαιρινά ρούχα που φορούσατε το περσινό καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να σας κάνουν και τώρα, παρόλο που είστε έγκυος, σε αντίθεση με τα χειμωνιάτικα που συνήθως είναι σε πιο στενές γραμμές. Ακόμα όμως κι αν δεν χωράτε στα περσινά σας, με μια βόλτα στην αγορά θα βρείτε σίγουρα βαμβακερά φορέματα, σορτσάκια και άνετα τοπ για να ψωνίσετε -χωρίς να είναι ανάγκη να πάτε σε κατάστημα με είδη εγκυμοσύνης!

Διαβάστε κι εδώ 7 πράγματα που θα καταλάβει μόνο όποια είναι έγκυος στον 9ο μήνα

Είναι πολύ εύκολο -και ευχάριστο- να μείνετε ενυδατωμένη

Η αφυδάτωση είναι από τους μεγαλύτερους κινδύνους στην εγκυμοσύνη, ιδίως το καλοκαίρι με την έντονη εφίδρωση. Ωστόσο, όταν κάνει ζέστη, εκτός από δροσερό νεράκι, μπορείτε να απολαύσετε ένα σωρό χυμούς, smoothies και virgin κοκτέιλς που θα σας κρατήσουν ενυδατωμένη με τον πιο νόστιμο τρόπο!

Είστε σε διακοπές!

Το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για το εάν μπορείτε να συνεχίσετε είστε εξίσου παραγωγική στη δουλειά σας με την κοιλιά στο στόμα ούτε να πρέπει να σηκώνεστε για να πάτε στο γραφείο παρόλο που το μόνο που θέλετε είναι να αράξετε στο σπίτι. Πάρτε τη θερινή άδειά σας και απολαύστε αυτό το καλοκαίρι που θα θυμάστε πάντα ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της ζωής σας!  

Διαβάστε κι εδώ πώς θα οργανώσετε μια μικρή εξόρμηση πριν έρθει το μωρό