Print this page

Ποιες τροφές να προτιμήσετε για να μείνετε έγκυος μέρος 1

Τι να τρώτε για να αυξήσετε τις πιθανότητες να σας επισκεφθεί ο πελαργός; Διαβάστε το πρώτο μέρος παρακάτω!  

Σίγουρα υπάρχει διαιτολόγιο και κανόνες διατροφής για την περίοδο της εγκυμοσύνης, όμως ποιες είναι οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος; Υπάρχουν; Βεβαίως και υπάρχουν! Διαβάστε το πρώτο μέρος με τις τροφές που δυναμώνουν τον οργανισμό και που θα σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος.


Τα φασόλια. Πλούσια σε βιταμίνες, πρωτεΐνη και ιχνοστοιχεία, τα φασόλια μεταξύ άλλων, θα σας βοηθήσουν στη αύξηση της γονιμότητας σας όπως επιβεβαιώνουν έρευνες που έγιναν στο ιατρικό τμήμα του Χάρβαρντ. Γι' αυτό μη το σκέφτεστε, βάλτε φασόλια στην σαλάτα σας ή κάντε γίγαντες στον φούρνο. Δεν σας αρέσουν τα φασόλια; Φακές, τόφου, φασόλια ενταμάμε και καρύδια είναι όλα τους πλούσια σε πρωτεΐνη!

Παγωτό. Ναι, μπορείτε να χαρείτε! Έρευνες υποστηρίζουν πως μία με δύο θερμίδες από γαλακτοκομικά προϊόντα (μαζί τους, γιούπι, και το παγωτό!) δρουν ενάντια στην στειρότητα. Το ακόμα καλύτερο είναι πως όσο πιο πλήρη είναι σε λιπαρά τόσο το καλύτερο για εσάς και τις ωοθήκες σας!

Φυλλώδη λαχανικά. Σπανάκι, μπρόκολο, ρόκα είναι λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα φολικού οξέος που βελτιώνουν την ροή της ωορρηξίας. Καλύτερα να μοιραστείτε τη σαλάτα με τον σύντροφό σας για να επωφεληθείτε και οι δύο.

Κολοκυθόσποροι Περιέχουν σίδηρο που όπως και όλες οι τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο προστατεύουν από τυχόν προβλήματα στειρότητας. Μπορείτε να τους ψήσετε για να απολαύσετε ένα τραγανό και υγιεινό σνακ!

Ψωμί ολικής άλεσης. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να απορροφηθούν οι σύνθετοι υδατάνθρακες που περιέχει το ψωμί και με αυτό τον τρόπο παραμένει σταθερό το επίπεδο ινσουλίνης στο αίμα. Με το δίκιο σας εσείς, αναρωτιέστε: Αυτό όμως τί έχει να κάνει με την εγκυμοσύνη; Μάθετε λοιπόν, πως η υψηλή ινσουλίνη αναστατώνει τις ορμόνες αναπαραγωγής και προκαλεί ανισορροπία. Έρευνες που έγιναν στην Ολλανδία ανακάλυψαν πως όσες γυναίκες είχαν υψηλή πίεση είχαν μισές πιθανότητες να μείνουν έγκυες από εκείνες που δεν είχαν. Γι' αυτό αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, προτιμήστε το μαύρο ψωμί, το καστανό ρύζι , τα ζυμαρικά ολικής άλεσης από τα λευκά και επεξεργασμένα.

Ελαιόλαδο. Λόγω των πλούσιων μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών που διαθέτει αυξάνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα οι οποίες επιδρούν αρνητικά στην ωορρηξία, στην σύλληψη και στην ανάπτυξη του εμβρύου τους πρώτους μήνες κύησης. Είναι καλύτερο να καταναλώνεται ωμό στις σαλάτες.